İŞGALCİ İSRAİL GÜÇLERİ ŞEHİT MUAZ EL MISRİ'NİN EVİNİ YIKTI

Siyonist işgal güçleri bir yıl önce gerçekleştirilen El-Ağvar eylemine iştirak edenler arasında yer alan şehit Muaz El-Mısri'nin ailesinin Filistin'in Batı Şeria bölgesinin kuzey kesiminde yer alan Nablus'taki evini bugün (4 Mart Pazartesi) sabah patlayıcılarla yıktı.  

Görüntülenme: 205 Tarih: 04 Mart 2024 19:31
İŞGALCİ İSRAİL GÜÇLERİ ŞEHİT MUAZ EL MISRİ'NİN EVİNİ YIKTI

Bir yerel kaynağın verdiği bilgilere göre işgal güçleri ailenin Tell Caddesi'nde bulunan evini geceden birkaç cihetten kuşatmaya aldılar. Bu arada destek güçleri de evin bulunduğu El-Mahfiye Mahallesi'nin civarındaki diğer caddelere yayıldı. İşgal güçleri bazı keskin nişancılarını da etraftaki binaların çatılarına yerleştirdiler. 

Aynı kaynağın verdiği bilgilere göre işgal güçleri evi ve çevre caddeleri bu şekilde sıkı kuşatmaya aldıktan sonra aile efradını evlerini terk etmeye zorladılar. Sonra işgal güçleri arasında yer alan mühendis grubu hedef alınan dairenin muhtelif noktalarına patlayıcılar yerleştirdiler. Ardından bu patlayıcılar uzaktan kumandalı bir şekilde patlatıldı.

İşgalcilerin bu baskını ve patlatma işlemi yüzünden bölgede şiddetli çatışmalar meydana geldi ve işgal güçleri ahaliye gerçek mermilerle, gaz ve ses bombalarıyla saldırdı. Saldırıda en az 15 kişinin gaz bombalarından etkilenerek nefes alma krizi yaşadığı ve kendilerine olay yerinde müdahale edildiği belirtildi. 

Şehit Muaz El-Mısri ve arkadaşı Hasan Katnani Kuzey El-Ağvar bölgesinin El-Hamra mıntıkasında 7 Nisan 2023 tarihinde üç yerleşimci kadının ölümüne neden olan eylem gerçekleştirmişti.

İslami Direniş Hareketi (Hamas)'ın askeri kanadı durumundaki Kassam Tugayları'nın üstlendiği eylemin işgal güçlerinin Mescidi Aksa'da Ramazan ayında itikafa giren Müslümanlara saldırıda bulunmasına cevap amacıyla gerçekleştirildiği duyurulmuştu.  

İşgal rejimi, Filistin'in işgal altındaki Batı Şeria bölgesinde ve Kudüs'te yaşayan Filistinlilerden herhangi bir kişinin eylem gerçekleştirmesi durumunda onun bütün aile ve akrabalarını da mahkum ediyor ve ailesinin evini yıkıyor. 

El-Ağvar eylemine katılanlardan şehit Katnani'nin ailesinin Eski Asker Mülteci Kampı'nda bulunan evini işgal güçleri 29 Ekim 2023 tarihinde yıkmışlardı. 

Filistin Enformasyon Merkezi

Yorumlar