İSLAMİ CİHAD'TAN ABD'YE SUÇLAMA

Filistin İslami Cihadının Sözcüsü, bölgedeki gerilim ve çatışmaların devam etmesinden Washington'un sorumlu olduğunu açıkladı. 

Görüntülenme: 185 Tarih: 27 Şubat 2024 12:48
İSLAMİ CİHAD'TAN ABD'YE SUÇLAMA

İslami Cihat Hareketinin Sözcüsü Muhammed Hac Musa, İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu'nun, müzakerelerin ilerlemesini engelleyen şeyin Filistin direnişi olduğuna Siyonist toplumu ikna etmek istediğini vurguladı.
İslami Cihat Sözcüsü, Netanyahu'nun Gazze Şeridi'nin kuzeyi ve merkezinde başaramadığını Refah'ta başaramayacağını da sözlerine ekledi.
Hac Musa, Siyonist ordunun Refah'a karadan saldırması durumunda Refah'taki Filistinlilere yönelik öldürme ve korkunç suçlara karşı uyarıda bulunduklarını belirtti.
Siyonist topluma karşı direnişin belgelenen başarılarının Netanyahu'nun yalan söylediğini kanıtladığını belirterek, savaştan sonra Gazze'nin yönetimine ilişkin Amerika'nın söylemini takip etmemesi gerektiğini açıkladı.
Muhammed Hac Musa, Siyonist düşmanın 7 Ekim olaylarını Filistin meselesini yok etmek için kullanmak niyetinde olduğunu belirtti. Bölgedeki gerilim ve çatışmaların devam etmesinden Washington'u sorumlu tuttu.
Öte yandan Gazze Şeridi'ndeki Filistin Sağlık Bakanlığı, şeridin kuzeyindeki sağlık durumunun son derece kötü olduğunu ve bu bölgedeki hastanelere 10 günden fazla süredir yakıt verilmediğini duyurdu.
Bakanlık, kurtarma ve sağlık hizmetleri teşkilatına ait onlarca ambulans ve aracın yakıt yetersizliği nedeniyle tamamen kullanılamaz hale geldiğini ve hizmet veremez durumda olduğunu da sözlerine ekledi.
Bu bakanlığa göre ilaç saklama buzdolaplarının elektriği kesildi ve hassas ilaçlar bozulmakta.
Gazze'deki Filistin Sağlık Bakanlığı, jeneratör ve ilaç dolaplarının çalışmasını sürdürecek yakıtın bulunmaması nedeniyle böbrek yetmezliği olan hastalar ile yoğun bakım ünitesinde yatan hastaların ölüm riskiyle karşı karşıya olduğunu vurguladı. 
Filistin Sağlık Bakanlığı, 7 Ekim'den bu yana Gazze'de şehit sayısının 29 bin 692'ye, yaralı sayısının ise 69 bin 879'a ulaştığını duyurdu.

tesnim

Yorumlar