TEMEL KARAMOLLAOĞLU: TÜRKİYE İSRAİL İLE TÜM TİCARETİNİ KESMELİ

Bir televizyon kanalına konuk olan Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu, gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulundu. 

Görüntülenme: 242 Tarih: 27 Şubat 2024 03:26
TEMEL KARAMOLLAOĞLU: TÜRKİYE İSRAİL İLE TÜM TİCARETİNİ KESMELİ

Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu, dün katıldığı bir televizyon programında gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu. Karamollaoğlu, katil İsrail ile yapılan ticarete tepki gösterdi. Karamollaoğlu, “Türkiye'nin tüm dünyaya örnek olması için İsrail'le olan ticaretini bütünüyle kesmesi icap eder. Çünkü ister gıda, ister silah bunlar hep Gazze’deki Müslümanların başında patlıyor. Biz canlı olarak bir katliamı izliyoruz! Her gün” ifadelerini kullandı.

“TÜRKİYE’NİN TÜM DÜNYAYA ÖRNEK OLMASI İCAP EDER”

İsrail’in saldırıları devam ederken Türkiye’nin de ticarete devam ettiğine dikkat çeken Karamollaoğlu, Türkiye’nin en azından bir ambargo uygulaması gerektiğini belirterek, “Bizim İsrail ile aramızdaki ticarette bir aksama yok. Silah da gidiyor, gıda da gidiyor, ham madde de gidiyor. Her şey gidiyor. Kendileri açıkladılar. Sizin hakikaten ne gönderdiğinizi de biz bilmiyoruz ki. Bunlar kapalı kapılar ardında yürütülüyor. 2024 Ocak ayında 320 milyon dolarlık bir ihracat var. Bunun içinde çelik var, demir var, makine var, un var, bakliyat var. Ama bu gidenler ne bilmiyoruz ki. Otomotiv endüstrisi diyor bu giden cip ise veya tank ise alın işte. Ne olursa olsun; Türkiye'nin tüm dünyaya örnek olması için İsrail'le olan ticaretini bütünüyle kesmesi icap eder. Çünkü ister gıda, ister silah bunlar hep Gazze’deki Müslümanların başında patlıyor. Biz canlı olarak bir katliamı izliyoruz! Her gün"  ifadelerini kullandı.

Mehmet Fahri Özkan/Milli Gazete 

Yorumlar