IRKÇI İSRAİL GAZZE'Yİ AÇLIĞA MAHKUM ETTİ

Siyonist işgal rejimi bombalarla, katliamlarla ve yıkımlarla dize getiremediği Filistin halkını açlığa mahkum ederek teslim olmaya zorlamak için çok yönlü bir savaş yürütüyor. Aç bırakma savaşının etkili olması için de bütün insanlığın, güya insan haklarının gözlemcisi olduğunu ileri süren uluslararası kurumların, savaş hukukunu uygulamaktan sorumlu tutulan uluslararası yargı kurumlarının gözleri önünde tüm vahşi ve insanlık dışı yöntemleri kullanıyor.  

Görüntülenme: 219 Tarih: 26 Şubat 2024 11:13
IRKÇI İSRAİL GAZZE'Yİ AÇLIĞA MAHKUM ETTİ

İşgal güçleri Gazze'nin kuzey kesimiyle güney kesimi arasında açmış olduğu askeri koridoru kuzey kesime herhangi bir şekilde insani yardım ulaşmasını engellemek amacıyla kullanıyor. Oysa kuzey kesimde hâlâ 500 bin civarında insan yaşıyor ve onlara haftalardan beri gıda maddesi ulaşmadığı için otları, hayvan yemlerini, at eşek gibi iş hayvanlarının etlerini yemek zorunda kalıyorlar. Çünkü haftalardan beri işgal güçlerinin engellemesi sebebiyle buraya herhangi bir şekilde insani yardım ulaşmıyor. 

Güney kesiminin, 1948'de işgal edilmiş bölgeye açılan kapısı durumundaki Kerem Ebu Salim Kapısı'ndan da artık insani yardım sokulmuyor. Buranın kullanılmamasına siyonist işgal rejimi tarafından yönlendirilen ve organize edilen sözde sivil yahudi militanların yolları kapatması ve yardım taşıyan araçlara saldırması gerekçe gösteriliyor. Oysa bu militanların iplerinin işgal hükümetinin elinde olduğu ve böyle zincirsiz bir şekilde salıp çevreye saldırmalarına fırsat verenin hatta onları buna teşvik edenin yine işgal hükümeti olduğu da biliniyor. 

Güney kesimin Mısır tarafına açılan kapısı durumundaki Refah Sınır Kapısı'ndan giren araçlara da işgal güçleri havadan saldırı tehdidinde bulunuyor. Mısır yönetimi de bu saldırıları söz konusu kapıdan yardım tırlarının girmesini engellemeye ve yavaşlatmaya bir gerekçe olarak kullanıyor. 

İşgal rejimi ayrıca insani yardım kuruluşlarının yardım faaliyetlerini organize eden elemanların vizelerini durdurdu. 

Bloomberg ajansının verdiği bilgilere göre işgal yönetimi Gazze ve Batı Şeria bölgesinde faaliyet yürüten insani yardım kuruluşlarının elemanlarının vizelerini geçici olarak durdurdu. Haberde vize konusundaki engellemelerin muhtelif insan hakları kuruluşlarının elemanlarını da kapsadığı belirtildi.

Filistin Enformasyon Merkezi

Yorumlar