BATI ŞERİA'DA GAZZE'YE DESTEK GÖSTERİSİ DÜZENLENDİ

Filistin'in işgal altındaki Batı Şeria bölgesinde muhtelif şehir ve kasabalarda bugün (23 Şubat) Cuma namazı sonrasında Gazze halkına ve Filistin direnişine destek, siyonist işgal rejiminin 140 günden beri sürdürdüğü soykırım saldırılarını ve katliamlarını protesto amacıyla gösteriler düzenlendi.  

Görüntülenme: 261 Tarih: 24 Şubat 2024 10:49
BATI ŞERİA'DA GAZZE'YE DESTEK GÖSTERİSİ DÜZENLENDİ

Gösteriler İslami ve ulusal güçlerin Kudüs'te ve Batı Şeria vilayetlerinde yaptıkları çağrılar doğrultusunda gerçekleştirildi. 

Ramallah'ta gösteriye katılan kalabalık Filistin bayraklarının yanı sıra direniş hareketlerini temsil eden bayraklar ve işgal rejiminin Gazze'ye yönelik saldırılarını, burada halka yönelik planlı aç bırakma politikasını protesto eden pankartlar taşıdı ve direnişe desteklerini dile getiren sloganlar attılar. 

Siyonist katliamı protesto ve direnişe destek amacıyla Kudüs'te de muhtelif noktalarda gösteri yürüyüşleri düzenlendi. Yürüyüşler, cami önlerinden başlatıldı. İşgal güçlerinin Esbat Kapısı önünde Mescidi Aksa'ya gitmek isteyenlere engel oldukları ve onlara saldırı düzenledikleri belirtildi.

Ayrıca Batı Şeria'nın Nablus, Tulkerem, Eriha, Kalkilya, Cenin, El-Halil, Tubas ve Selfit vilayetlerinde de büyük kalabalıkların katıldığı gösteriler düzenlendi. 

İslami Direniş Hareketi (Hamas) Batı Şeria bölgesinde yaşayan tüm Filistinlileri, Gazze halkına ve direnişe destek, işgal rejiminin katliamlarını protesto amacıyla genel seferberliğe ve düzenlenecek gösterilere katılmaya davet etmişti.

Filistin Enformasyon Merkezi

Yorumlar