FİLİSTİN SAĞLIK BAKANLIĞI'NDAN GAZZE AÇIKLAMASI

Gazze'deki Filistin Sağlık Bakanlığı siyonist işgal rejiminin Gazze ahalisini saldırı, hastalık ve açlıktan oluşan ölüm üçgenine soktuğunu ve bu şekilde yok etmeye çalıştığını dile getirdi.  

Görüntülenme: 281 Tarih: 24 Şubat 2024 05:07
FİLİSTİN SAĞLIK BAKANLIĞI'NDAN GAZZE AÇIKLAMASI

Sağlık Bakanlığı telegram üzerinden yayınladığı mesajında Gazze bölgesine yönelik düşmanca tutumun devam etmesinin soykırımın devam etmesi anlamına geldiğini, işgal rejiminin ve ona destek verenlerin istediklerinin de bu olduğunu vurguladı. 

Açıklamada, Gazze Şeridi'nin kuzey kesiminde yer alan 500 bin civarında insana gıda yardımı ulaşmasının tümüyle engellendiğine dikkat çekilerek bu politikanın amacının o insanları sessizce katletmek olduğu dile getirildi. 

Açıklamada Gazze Şeridi'nde 350 bin müzmin hasta, 60 bin hamile kadın ve 700 bin çocuk olduğu hatırlatılarak işgal rejiminin uygulamalarından dolayı bu insanların hayatlarını tehdit eden olumsuz şartların her geçen gün daha da arttığı ifade edildi. 

Sağlık Bakanlığı'nın bugün (23 Şubat Cuma) yayınladığı günlük raporunda henüz enkaz altında olmaları sebebiyle "kayıp" statüsünde görülenlerle birlikte, soykırım savaşının başlangıcından bugüne şehit edilenlerin toplam sayısının 36 bin 514 olduğu, bunlardan 29 bin 514 kişinin cenazelerinin hastanelere ulaştırıldığı ve kayıtlarının tutulduğu, kalan kısmının henüz enkaz altında veya işgal askerlerinin kontrolündeki bölgelerde olduğu dile getirilmişti.

Filistin Enformasyon Merkezi

Yorumlar