HAN YUNUS'TAKİ NASIR HASTANESİNDE DURUM VAHİM

Siyonistlerin barbarca saldırılarının devam etmesi sonucu Han Yunus'taki Nasır Hastanesi'nin vahim durumunun gölgesinde, Hamas hareketi, işgalci rejimin bu hastanedeki mültecilere karşı menfur bir suç işleme niyetine karşı uyarıda bulundu ve bu mültecileri desteklemek için derhal harekete geçilmesini talep etti. 

Görüntülenme: 170 Tarih: 15 Şubat 2024 23:52
HAN YUNUS'TAKİ NASIR HASTANESİNDE DURUM VAHİM

Han Yunus'taki Nasır Hastanesi'nin kritik durumuyla ilgili Birleşmiş Milletler, Dünya Sağlık Örgütü ve Uluslararası Kızılhaç Komitesi'nden çok sayıda uyarı gelirken, Filistin Hamas hareketi, işgalci güçlerin doğrudan tehdidi altındaki Nasır Hastanesindeki mültecilere destek olmak için derhal harekete geçilmesini talep eden bir bildiri yayınladı.

Nasır Hastanesi'nin durumunun kritik olduğuna ve bu hastanede ciddi tıbbi malzeme ve ilaç eksikliğine değinen Hamas, şunları vurguladı: Siyonist işgalci güçlerin Han Yunus'taki Nasır Hastanesi'nin kuzey kapısı yakınlarına mevzilenmesi ve mültecilerden bu hastaneyi terk etmelerini istemesi, işgalci ve terörist Siyonist rejimin hastanedeki mültecilere karşı alçak bir suç işleme niyetinde olduğunu göstermektedir.

Bu hareket, Nasır Hastanesi'ndeki mültecilerin işgalci güçlerin kurşunlarına ve doğrudan saldırılarına maruz kaldığını da sözlerine ekledi.

Nasır Hastanesi'nin vahim durumu

Öte yandan Gazze Sağlık Bakanlığı Sözcüsü Dr. Eşref el-Kudra, Nasır Hastanesi’nin kuzey duvarının düşman askerleri tarafından yıkılmasına değinerek, şunları belirtti: Nasır Hastanesi'nin durumu giderek kötüleşiyor ve bir felakete doğru gidiyor. İşgalci güçler, Nasır Hastanesi yönetimine mültecilerin hastaneden çıkarılması gerektiğini bildirdi. Nasır Hastanesi çevresindeki okullar sürekli hedef alınırken, yangın tıbbi malzeme deposuna da sıçradı ve bu depo tamamen yanarak %80'i yok oldu.

Gazze Sağlık Bakanlığı'ndan bir yetkili şunları söyledi: Nasır Hastanesi acil servisinde de kanalizasyon suyunun halen akması, sağlık ekiplerinin çalışmalarını aksatıyor. Burada bulaşıcı hastalıkların yayılması, hastaların yaralarının ağır enfeksiyon kapması dahil bir dizi sağlık felaketine tanık oluyoruz.

El-Kudra şunları söyledi: Kompleksin sağlık personeli, hastaları ve refakatçileri büyük tehlike altında, mülteciler ayrılırken işgalciler onlara ateş açıyor, çok sayıda kişi şehit oluyor veya yaralanıyor. Nasır Hastanesi yönetimi, düşman kuvvetlerinin saldırılarının yarattığı ciddi tehlikeler nedeniyle şehitlerin naaşlarını morga nakledemiyor.

Avrupa-Akdeniz İnsan Hakları İzleme Örgütü yaptığı açıklamada, Siyonist rejimin devam eden saldırganlığının gölgesinde Gazze Şeridi'ndeki sağlık durumunun kötü vaziyetine atıfta bulunarak: ‘İsrail, hastaneleri, ambulansları ve sağlık ekiplerini doğrudan bombalamaya ve ateş etmeye devam ederek Filistinlilerin hayatlarını kurtarmaya yönelik her türlü çabayı sekteye uğratarak Gazze Şeridi'ndeki sağlık sisteminden geriye kalanları hedef almaya devam ediyor. Gazze'de devam eden abluka ve sağlık sistemi faaliyetlerinin engellenmesinin, İsrail'in Gazze Şeridi'nde yaşayan Filistinlilerin şansını zayıflatmak ve onları temel insan, sağlık ve tıbbi haklarından mahrum bırakmak için yaptığı kasıtlı eylemler olduğuna dair birçok endişe var’ ifadelerini kullandı.

BM İnsani İşlerden Sorumlu Genel Sekreter Yardımcısı Martin Griffiths de şunları söyledi: Han Yunus'taki Nasır ve Emel Hastanesi çevresinde yoğun çatışmalar devam ederken, sağlık ekipleri ile yaralı ve hastaların hayatları ciddi tehlike altında. Felaket sağlık durumunun gölgesinde Gazze halkı arasında çeşitli hastalıklar yayılıyor ve bunların arasında ağır yaralanan veya sağlık hizmeti alamayan hastalar da bulunuyor. Hastanelerin hasta, yaralı, engelli, yaşlı, çocuk ve hamile kadınlardan tahliye edilmesi uluslararası insani hukukun ağır bir ihlalidir.

tesnim

Yorumlar