BEZALEL SMOTRİCH: GAZZE'YE UN SEVKİYATINI ENGELLEMEYE DEVAM EDECEĞİZ

Siyonist İsrail Rejimi Maliye Bakanı aşırı sağcı Bezalel Smotrich, zorla aç ve susuz bırakarak, kıtlığa sürükledikleri Gazze Şeridi’ne un sevkiyatını engellemeye devam edeceğini açıkladı. 

Görüntülenme: 108 Tarih: 15 Şubat 2024 02:50
BEZALEL SMOTRİCH: GAZZE'YE UN SEVKİYATINI ENGELLEMEYE DEVAM EDECEĞİZ

Smotrich, X sosyal medya hesabından İsrail’in insanlık felaketine yol açtığı Gazze’de un sevkiyatını durdurmasına ilişkin paylaşımda bulundu.
Gazze’ye ulaştırılacak un yardımının Birleşmiş Milletler (BM) Yakın Doğu'daki Filistinli Mültecilere Yardım ve Bayındırlık Ajansı (UNRWA) aracılığıyla dağıtılacağını kaydeden Smotrich, un sevkiyatını engelleme kararı aldığını belirtti.
Smotrich, İsrail’in saldırıları altındaki Filistinlilere yardım eden UNRWA’nın Hamas ile “işbirliği yaptığı” iddiasında bulunarak, İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu ile koordineli bir şekilde “Hamas’ın eline geçmeyecek başka bir dağıtım mekanizmasını inceleyeceklerini” ifade etti.
ABD merkezli "Axios" haber sitesinde İsrailli ve ABD’li yetkililere dayandırılan haberde, Smotrich’in, ABD tarafından finanse edilen un sevkiyatının Gazze’ye ulaştırılmasını haftalardır engellediği kaydedilmişti.

tesnim

Yorumlar