KALKİLYA'DA FİLİSTİNLİ BİR GENÇ ŞEHİT OLDU

Filistin'in işgal altındaki Batı Şeria bölgesinde yer alan Kalkilya şehrinde dün (12 Şubat Pazartesi) işgal güçlerinin düzenlediği baskında gerçekleştirilen saldırıda Muhammed Şerif Silmi isimli bir gencin şehit edildiği haber verildi.  

Görüntülenme: 131 Tarih: 13 Şubat 2024 11:14
KALKİLYA'DA FİLİSTİNLİ BİR GENÇ ŞEHİT OLDU

Yerel kaynaklarda işgal güçlerinin Kalkilya şehrine düzenledikleri baskın esnasında El-Birin mıntıkasında arabasında bulunan Silmi'ye ateş ettikleri ve bu saldırı yüzünden gencin şehit olduğu bilgisi verildi. 

Bu arada Kalkilya şehrinin Eğitim ve Öğretim Müdürlüğü'nün işgal güçlerinin saldırıları yüzünden can güvenliğinin ortadan kalkması sebebiyle eğitimin bir süreliğine okullardan değil de internet üzerinden sürdürülmesi yönünde karar aldığı bildirildi. 

İşgal güçlerinin Kalkilya'ya düzenledikleri baskında ayrıca 7 Filistinli genci esir aldıkları haber verildi. 

Baskın esnasında işgal güçlerine ait bir askeri buldozerin Ala Nezzal ve Enes Karaki' isimli şehitlerin ailelerine ait apartmanı yıktığı belirtildi. 

İşgal güçlerinin Batı Şeria bölgesindeki baskınları, saldırıları ve tutuklamaları da devam ediyor. İşgal rejimi bu bölgede aynı zamanda sözde sivil yahudi yerleşimcileri de milis gücü olarak kullanmak suretiyle onları Filistinlilere yönelik iğrenç saldırılar ve terör eylemleri düzenlemeye teşvik ediyor. ABD yönetiminin bile işgal rejiminin bu tutumundan rahatsız olduğunu göstermelik de olsa dile getirmesine rağmen siyonist rejim yerleşimcileri milis güç olarak kullanma politikasından vazgeçmiyor.

Filistin Enformasyon Merkezi

Yorumlar