GAZZE'DE SOYKIRIMIN 124. GÜNÜ

Siyonist katillerin Filistin'in Gazze bölgesine yönelik olarak 7 Ekim 2023 tarihinde başlattığı vahşi soykırım, bugün (7 Şubat Çarşamba) 124'üncü gününde yine sivil savunmasız insanları, çocukları ve meskun evleri hedef alan insanlık dışı saldırılarla, katliamlarla ve yıkımlarla sürüyor. 

Görüntülenme: 139 Tarih: 07 Şubat 2024 15:30
GAZZE'DE SOYKIRIMIN 124. GÜNÜ

İşgal güçlerinin vahşi saldırıları yüzünden bölgedeki ahalinin %90'dan fazlası hayatlarını sığınma merkezlerinde idame ettirmeye çalışıyor. Bu yüzden insanların kalabalık kitleler halinde toplandığı sığınma merkezleri kapasitesinin dört katından fazla insan barındırıyor. Ancak buralar da işgalci siyonistlerin vahşi katliamları ve saldırıları karşısında güvencede değil. Çünkü insanları toplu halde katletmekten özel zevk alan siyonist katillerin kan dökme konusunda iştahlarının iyice kabardığı durumlarda buraları özellikle ve kasten hedef alarak katliamlar yapmaktan çekinmiyorlar.  

Filistin Enformasyon Merkezi muhabirlerinin verdiği bilgilere göre işgal güçleri havadan savaş uçaklarıyla ve karadan toplarla muhtelif bölgelere yönelik saldırılar gerçekleştirdiler. Bu saldırılarında meskun evleri, sığınma yerlerini, tesisleri ve caddeleri hedef alarak yine katliamlar yaptılar.

Han Yunus'un batısındaki deniz yolunda Atıf Ebu Hateb isimli genç işgal güçlerinin üzerine doğrudan ateş etmeleri sonucu şehit oldu. 

İşgal güçlerinin bazı yerlere yönelik saldırılarından sonra Gazze şehrinde El-Ma'medani Hastanesi'ne 3 şehidin cenazesinin ve bazı yaralıların getirildiği haber verildi. 

Han Yunus'taki Cevretu'l-lut mıntıkasında işgal güçlerinin daha önce düzenlemiş oldukları bir saldırıda yıkılan binaların enkazı altından üç şehidin cenazesinin çıkarıldığı ve Gazze Avrupa Hastanesi'ne getirildiği bildirildi. Ayrıca Beseme Teysir isimli bir bayan şehidin cenazesi de hastaneye nakledildi. 

Filistin Enformasyon Merkezi muhabirinin verdiği bilgilere göre işgal güçleri Gazze şehrindeki Zeytun Mahallesi'ne karadan yoğun top saldırıları düzenlediler. 

El-Ma'medani Hastanesi'ne 7 yaralının ulaştırıldığı haber verildi. 

Han Yunus'un Havuz mıntıkasında yoğun silahlı saldırı seslerinin duyulduğu bildirildi. 

İşgal ordusuna ait uçaklardan Han Yunus'un güneyindeki Kayzan Reşvan ve En-Neccar mıntıkalarına yoğun bir şekilde saldırı düzenlendi. 

Gazze şehrinin güneyindeki Er-Rimal bölgesinde işgal güçlerinin keskin nişancılarının saldırılarında bir kişi şehit edilirken bazı kişiler de yaralandı. 

Han Yunus'ta Nasır Hastanesi'nden su almak için giden bir kadın yolda işgal güçlerinin keskin nişancılarının saldırısına maruz kalarak şehit oldu. 

İşgal uçakları 1,5 milyon insanın yaşadığı Refah bölgesine havadan yoğun saldırılar düzenlediler. Bu bölgede halen yaşayanlardan 300 bin kişinin bölgenin ahalisinden, kalanlarının diğer bölgelerden buraya toplanmış sığınmacılardan oluştuğu belirtildi. 

İşgal ordusunun botlarından da deniz tarafından Refah bölgesinin kıyılarına saldırılar düzenlendi. 

Refah'ın kuzeyinde Ez-Zuhur Mahallesi'nde Arsan ailesinden bir anne ile kız çocuğunun işgal güçlerinin saldırılarında şehit olduğu haber verildi. 

Refah'ın Masbah mıntıkasında da bazı kişilerin işgalcilerin saldırılarında yaralandığı bildirildi. 

İşgal uçakları bugün sabah Yan Yunus Mülteci Kampı'nda birçok sığınmacının barındığı Hayat Okulu'na hava saldırıları düzenlediler. 

İşgal ordusunun savaş uçaklarından dün gece ve bugün sabah Gazze'nin muhtelif bölgelerine saldırılar düzenlendi ve birçok kişi şehit edilirken birçok kişi de yaralandı.

Filistin Enformasyon Merkezi

Yorumlar