TERÖRİST ABD ORDUSU BAĞDAT'TA IRAK HİZBULLAH TUGAYI KOMUTANLARINI ŞEHİD ETTİ

Bağdat’ın çeşitli bölgelerinde patlamalar meydana gelirken sivil bir aracın insansız uçaktan atılan füzelerle vurulduğu bildirildi. 

Görüntülenme: 163 Tarih: 07 Şubat 2024 16:23
TERÖRİST ABD ORDUSU BAĞDAT'TA IRAK HİZBULLAH TUGAYI KOMUTANLARINI ŞEHİD ETTİ

Direniş gruplarına yakınlığıyla bilinen Saberin News Telegram kanalı, Bağdat’ın doğusundaki er-Rısafe semtinde meydana gelen patlamanın ardından bir duman bulutunun yükseldiğini bildirdi.

ISW News haber ajansı, patlamaların Amerikan rejiminin Irak direnişine mensup komutanlara yaptığı insansız uçak saldırılarından kaynaklandığını bildirdi.

Katar’ın el-Cezire televizyonu, Iraklı direniş gruplarına mensup bir kişinin hedef alındığının sanıldığını ifade etti.

Saberin News Telegram kanalı, Bağdat’ın doğusundaki Cemile bölgesinde ikinci bir saldırının olduğunu belirterek ilk bilgilere göre saldırıda Iraklı direniş gruplarına mensup 4 kişinin hayatını kaybettiğini bildirdi.

Haberde Amerikan terörü sonucu hayatını kaybedenlerin Irak Hizbullah Tugayları komutanlarından Visam Muhammed Sabir Saidi, Ebu Bakır Saidi ve Hac Erkan el-Alyavi olduğu ifade edildi.

Amerikan rejiminin savunma bakanlığı Bağdat’taki saldırıdan haberdar olduklarını ve uygun zamanda konuyla ilgili açıklama yapacaklarını açıkladı.

Amerikan güçlerinin hedef aldığı araçta Irak Hizbullah Tugaylarının istihbarat ve dış ilişkiler sorumlusu ile koruma ekibinin bulunduğu bildirildi.

YDH

Yorumlar