ABD YEMEN'DE ŞEYTANİ PLAN PEŞİNDE

ABD, Yemen’deki koalisyon yanlısı Aden hükümetine “cephelerde askeri bir tırmanma” konusunda destek vermeyi önerdi. 

Görüntülenme: 140 Tarih: 07 Şubat 2024 19:51
ABD YEMEN'DE ŞEYTANİ PLAN PEŞİNDE

Yemen News Portal’ın haberine göre, Yemen’deki Reşad el-Alimi hükümetinin Savunma Bakanlığı’ndaki kaynaklar, Savunma Bakanı Muhsin ed-Daari’nin ABD’nin Yemen Büyükelçisi Steven Fagin ve ABD askeri ataşesiyle yaptığı görüşmenin perde arkasını açıkladı.

Kaynaklar, Amerikan büyükelçinin Yemen’deki koalisyon yanlısı Aden hükümetinin savunma bakanını bilgilendirdiğini ve Washington’un birliklerine cephelerde askeri bir tırmanma konusunda destek vermeye hazır olduğunu bildirdiğini belirtti.

Aynı kaynaklar, Amerika’nın tüm koalisyon gruplarının Savunma Bakanlığı liderliğinde birleştirilmesi ve birleşik bir operasyon odasının oluşturulmasını şart koştuğunu ifade etti.

Uzmanlar bu gelişmenin, Yemen’deki Sanaa hükümetinin İsrail’e yönelik kuşatmasını askeri olarak kırma çabalarının başarısızlığa uğradığı bir döneme denk gelmesine dikkat çekti.

Öte yandan, Yemen’in güneyinde BAE’ye bağlı Güney Geçiş Konseyi, ABD’nin beklenen askeri tırmanışa hazırlık olarak koalisyon yanlısı grupları birleştirme çabalarını reddettiği bildirildi.

Hükümet kaynakları, Ayderus ez-Zubeydi ve Ebu Zara el-Muharrami’nin Amerika’nın tüm koalisyon gruplarını Savunma Bakanlığı liderliğinde birleştirme önerisini reddettiğini bildirdi.

Reşat e-Alimi, ez-Zubeydi ve el-Muharrami’nin katıldığı ve Savunma Bakanı el-Daari’nin de hazır bulunduğu akşamki toplantının Güney Geçiş Konseyi gruplarını birleştirecek bir mekanizma üzerinde anlaşmaya varılamadan sona erdiği belirtildi.

YDH

Yorumlar