GAZZE'DE SOYKIRIM DEVAM EDİYOR

Siyonist katillerin Filistin'in Gazze bölgesine yönelik olarak 7 Ekim 2023 tarihinde başlattığı vahşi soykırım, bugün (6 Şubat Salı) 123'üncü gününde yine sivil savunmasız insanları, çocukları ve meskun evleri hedef alan insanlık dışı saldırılarla, katliamlarla ve yıkımlarla sürüyor. İşgal güçlerinin vahşi saldırıları yüzünden bölgedeki ahalinin %90'dan fazlası hayatlarını sığınma merkezlerinde idame ettirmeye çalışıyor. 

Görüntülenme: 130 Tarih: 06 Şubat 2024 15:41
GAZZE'DE SOYKIRIM DEVAM EDİYOR

Bu yüzden insanların kalabalık kitleler halinde toplandığı sığınma merkezleri kapasitesinin dört katından fazla insan barındırıyor. Ancak buralar da işgalci siyonistlerin vahşi katliamları ve saldırıları karşısında güvencede değil. Çünkü insanları toplu halde katletmekten özel zevk alan siyonist katillerin kan dökme konusunda iştahlarının iyice kabardığı durumlarda buraları özellikle ve kasten hedef alarak katliamlar yapmaktan çekinmiyorlar.  

Filistin Enformasyon Merkezi muhabirlerinin verdiği bilgilere göre işgal güçleri havadan savaş uçaklarıyla ve karadan toplarla muhtelif bölgelere yönelik saldırılar gerçekleştirdiler. Bu saldırılarında meskun evleri, sığınma yerlerini, tesisleri ve caddeleri hedef alarak yine katliamlar yaptılar.

Gazze'nin güneyindeki Cuhru'd-Dik bölgesinde işgal güçlerinin insansız hava araçlarıyla saldırı düzenlemesinden sonra burada şehit edilen 5 kişinin cenazesi Aksa Şehitleri Hastanesi'ne götürüldü. 

İşgalcilere ait botlardan Gazze şehrinin Nasr ve Şifa bölgelerine yoğun bir şekilde gaz bombaları atıldı. 

Bugün sabahın erken saatlerinde Han Yunus'un batısındaki Hamed Sitesi'nde bulunan D6 gökdeleninde El-Hatib ailesine ait bir meskun daireye düzenlenen saldırıda 6 kişinin şehit olduğu bazı kişilerin de yaralandığı haber verildi. 

Çevredeki binaların top saldırısına maruz kalması sebebiyle Han Yunus şehrinin batısında yer alan Nasır Tıp Kompleksi'nin sahasına da şarapnel parçaları düştü. 

İşgal ordusunun savaş uçaklarından Gazze şehrinin batısına hava saldırıları düzenlendi. 

İşgal ordusunun savaş uçaklarından gece yarısından itibaren Han Yunus şehrinin güney kısımlarına da hava saldırıları düzenlendiği haber verildi.

İşgal uçaklarının Han Yunus'un batısındaki bir eve düzenledikleri saldırı sebebiyle evin yanmaya başladığı haber verildi. 

Filistin Enformasyon Merkezi

Yorumlar