BATI ŞERİA IRKÇI İSRAİL'İ ENDİŞELENDİRİYOR

Siyonist işgal rejimi Gazze'de dört aydan beridir sürdürdüğü soykırım ve katliamların yanı sıra Batı Şeria bölgesinde de tepkileri bastırmak ve halkın gözünü korkutmak için zulüm uygulamalarını ve gündelik baskınlarını sürdürüyor. 

Görüntülenme: 168 Tarih: 06 Şubat 2024 17:07
BATI ŞERİA IRKÇI İSRAİL'İ ENDİŞELENDİRİYOR

Bu baskınlar ve saldırılar yüzünden Batı Şeria bölgesinde de son 4 aylık süre içinde yüzlerce kişi şehit edildiği gibi binlercesi de esir edilerek işgal zindanlarına dolduruldu. O yüzden işgal zindanlarında tutulan Filistinli esirlerin sayısı bu süre içinde iki katına çıktı. Ancak işgal rejimi bütün bu zulümler ve şiddet uygulamalarının Batı Şeria bölgesinde geniş çaplı bir patlamaya yol açmasından da endişe ediyor. 

Siyonistlere ait haber kaynaklarında yayınlanan haberlere göre işgal rejiminin güvenlik organları Benyamin Netanyahu hükümetini, Filistin sokağındaki tıkanıklığın yakın gelecekte Batı Şeria'da büyük bir patlamaya yol açması ihtimali konusunda uyardı. 

Siyonistlere ait Yedioth Ahronoth gazetesinin bugün (5 Şubat Pazartesi) yayınladığı haberde, işgal ordusunun askeri istihbarat biriminin ve kısa adı Şabak olan iç istihbarat teşkilatının Netanyahu hükümetine Batı Şeria'da önümüzdeki günlerde tansiyonun yükselebileceği konusunda stratejik bir uyarıda bulunduklarına dikkat çekildi. 

Gazetenin haberinde önümüzdeki Mart ayının ortalarına doğru başlayacak Ramazan ayında Batı Şeria'da, Gazze'deki savaş sebebiyle daha önce benzerine rastlanmamış büyük bir patlamanın yaşanması ihtimalinin bulunduğu belirtildi. 

Gazete, güvenlik kaynaklarına dayandırdığı haberinde Batı Şeria bölgesinde geniş bir alanı kapsayacak büyük bir intifada ve kitlesel hareket dalgasının ufukta göründüğünü dile getirdi.

Filistin Enformasyon Merkezi

Yorumlar