GAZZE'DE SOYKIRIMIN 122. GÜNÜ

 

Görüntülenme: 239 Tarih: 05 Şubat 2024 21:31
GAZZE'DE SOYKIRIMIN 122. GÜNÜ

Siyonist katillerin Filistin'in Gazze bölgesine yönelik olarak 7 Ekim 2023 tarihinde başlattığı vahşi soykırım, bugün (5 Şubat Pazartesi) 122'nci gününde yine sivil savunmasız insanları, çocukları ve meskun evleri hedef alan insanlık dışı saldırılarla, katliamlarla ve yıkımlarla sürüyor. İşgal güçlerinin vahşi saldırıları yüzünden bölgedeki ahalinin %90'dan fazlası hayatlarını sığınma merkezlerinde idame ettirmeye çalışıyor. Bu yüzden insanların kalabalık kitleler halinde toplandığı sığınma merkezleri kapasitesinin dört katından fazla insan barındırıyor. Ancak buralar da işgalci siyonistlerin vahşi katliamları ve saldırıları karşısında güvencede değil. Çünkü insanları toplu halde katletmekten özel zevk alan siyonist katillerin kan dökme konusunda iştahlarının iyice kabardığı durumlarda buraları özellikle ve kasten hedef alarak katliamlar yapmaktan çekinmiyorlar.  

Filistin Enformasyon Merkezi muhabirlerinin verdiği bilgilere göre işgal güçleri havadan savaş uçaklarıyla ve karadan toplarla muhtelif bölgelere yönelik saldırılar gerçekleştirdiler. Bu saldırılarında meskun evleri, sığınma yerlerini, tesisleri ve caddeleri hedef alarak yine katliamlar yaptılar.

İşgal güçlerinin Gazze Şeridi'nin orta kesiminde yer alan Ez-Zevayide kasabasında meskun bir eve saldırı düzenlemeleri sonucu 7 kişi şehit olurken birçok kişi de yaralandı. 

İşgal güçlerinin topçuları Gazze Şeridi'nin orta kesiminde yer alan Deyru'l-Belah'ın doğusuna ve Nuseyrat'ın batısına saldırılar düzenlediler. 

İşgal ordusu Gazze Şeridi'nin güney kesiminde yer alan Han Yunus şehrinin ortasında bazı evleri yıktılar. 

İşgal topçularının Han Yunus'un batı kesimlerine yönelik saldırılarını yeniden başlattıkları haber verildi. 

Dün gece Gazze şehrinin batısında Sanayi Kavşağı'nda Es-Susi gökdeleninin civarında bulunan muhtelif dairelere yönelik saldırılar düzenledikleri haber verildi. 

Siyonist işgal güçlerinin bugün 122'nci gününe ulaşan soykırım saldırılarında belirlenen şehit sayısının 27 bin 365'e yaralı sayısının ise 66 bin 360'a ulaştığı, henüz enkaz altından veya yollardan toplanamadıkları için kayıplar statüsünde olanların sayısının ise 8 bin civarında olduğu bildirildi. İşgal güçlerinin saldırıları sebebiyle enkaz altında bulunanların veya işgal güçleri tarafından öldürülüp yollara atılan cesetlerin toplanmasında büyük zorluklar yaşanıyor.

Filistin Enformasyon Merkezi

Yorumlar