HİZBULLAH KUZEYDE SİYONİST İSRAİL'İ BUNALTTI (ANALİZ)

Siyonist medya ve araştırmacılar, Hizbullah'ın büyük bir savaşta İsrail'i birkaç ay boyunca felç edebileceğine dikkat çekerek, genel manada şu açıklamada bulundular: Geçtiğimiz 120 gün boyunca işgal altındaki Filistin'in kuzey yerleşimleri, Lübnan direnişinin operasyonları nedeniyle güney yerleşimlerine göre daha fazla ekonomik zarara uğradı. 

Görüntülenme: 264 Tarih: 06 Şubat 2024 02:37
HİZBULLAH KUZEYDE SİYONİST İSRAİL'İ BUNALTTI (ANALİZ)

Hizbullah'ın son 120 gün içinde Siyonist düşman mevzilerine karşı yürüttüğü hassas operasyonlar, işgal altındaki Filistin'in kuzey cephesini çeşitli düzeylerde felç etti. İbrani medyası son 120 günde kuzeydeki yerleşimlerde ekonomiye, işletmelere ve ticari faaliyetlere verilen zararlara dikkat çekti.

Siyonist rejime ait olan Kanal 7, bu kapsamda kuzey bölgedeki Kiryat Şemune ve Şelumi'deki ticari faaliyetlerin ciddi şekilde etkilendiğini ve bu bölgelerdeki ticari faaliyetlerden elde edilen gelirlerin yüzde 75 oranında azaldığını bildirdi.

Siyonist finans ve ekonomi şirketinin verdiği bilgiye göre, son 120 günde Tiberya ve Eilat bölgelerinde ciddi ekonomik kayıplar yaşandı. Bu dönemde kuzeydeki kentlerin güneydeki kentlere göre daha fazla ekonomik kayıp yaşadığı dikkat çekmektedir.

İsraillilerin Gıda Güvenliğine Yönelik Ciddi Bir Tehdit

Öte yandan Siyonist Gıda Güvenliği Araştırma Enstitüsü de işgal altındaki Filistin'in kuzeyindeki yerleşimcilere gıda sağlanmasında ciddi sorunlar yaşandığını bildirerek şu açıklamada bulundu: "İsraillilerin gıda tüketiminin %85'i sığır eti, balık, tavuk ve yumurtadan elde edilen hayvansal proteinlerden oluşuyor ve bunların çoğu ithal ediliyor. Ancak kuzey cephesinde çatışmaların başlaması ve savaşın bu cepheye yayılma ihtimalinin ardından gıda kıtlığı ve fiyatlarında keskin bir artış riskiyle karşı karşıyayız."

İsrail Gıda Güvenliği Araştırma Enstitüsü genel müdürü Nir Goldstein bu konuda şunları söyledi: "Kuzey cephesindeki savaşın hayvansal protein bulunabilirliği üzerinde pek çok olumsuz etkisi olacak. Çünkü bu gıdaların ithalatında yaşanan birçok sorun nedeniyle fiyatlar artıyor. Ayrıca İsrail'deki kümes hayvanı çiftliklerinin %50'si sınır bölgelerinde bulunuyor."

İşgal altındaki Kudüs'teki İbrani Üniversitesi'nden araştırmacı Stephen Kalor bu konuyla ilgili şu açıklamayı yaptı: "Hizbullah'la yapılacak geniş çaplı bir savaş, özellikle Hizbullah'ın elindeki askeri cephanelik göz önüne alındığında, İsrail'i bir ay veya daha uzun süre felç bırakabilir."

rasthaber

Yorumlar