SİYONİST ORDU GAZZE'NİN %30'UNU YIKTI

Uydular tarafından çekilen ve Birleşmiş Milletler’e (BM) bağlı bir merkez tarafından incelenen görüntüler işgal ordusunun saldırılarında Gazze Şeridi’ndeki binaların yüzde 30’unun tamamen veya kısmen yıkıldığını gösterdi. 

Görüntülenme: 164 Tarih: 04 Şubat 2024 11:39
SİYONİST ORDU GAZZE'NİN %30'UNU YIKTI

BM Eğitim ve Araştırma Enstitüsü’ne (UNITAR) bağlı Operasyonel Uydu Yönetim Programı (UNISAT), Gazze Şeridi’ndeki 69147 binanın saldırılarda hasar gördüğünü ve bunun da toplam bina sayısının yaklaşık yüzde 30’una tekabül ettiğini açıkladı.
 

İşgal ordusunun saldırılarında 22131 binanın tamamen yıkıldığını ve 14066 binanın büyük oranda hasar gördüğünü kaydeden UNISAT, 32950 binadaki hasarın da orta derecede olduğunu ifade etti.
 

Gazze’deki Hükümet Enformasyon Ofisi, işgal ordusunun saldırılarında 70 bin evin tamamen yıkıldığını ve 250 bin evin de oturulamayacak derecede hasar gördüğünü açıklamıştı.
 

UNISAT’ın 6-7 Ocak’ta çekilen uydu görüntülerini incelediği ve bazıları işgal ordusunun saldırıları başlamadan önce çekilmiş eski görüntülerle karşılaştırdığı kaydedildi.
 

En büyük yıkımın Gazze ve Han Yunus kentlerinde olduğunu bildiren UNISAT, Gazze’de 10280 binanın ve Han Yunus’ta 11894 binanın, Gazze Şeridi genelinde 93800 evin hasar gördüğünü belirtti.
 

İşgal ordusunun 7 Ekim’den bu yana Gazze Şeridi’ne havadan, karadan ve denizden düzenlediği saldırılarda on binlerce masum insan şehit olurken ya da yaralanırken çok sayıda bina da yerle bir oldu ya da oturulamayacak derecede hasar gördü.

Filistin Enformasyon Merkezi

Yorumlar