GAZZE İÇİN YENİ BİR DUYARLILIK KAMPANYASI BAŞLATILDI

İşgal ordusunun Gazze Şeridi’ne 120 gündür düzenlediği saldırıların devam ettiğine dikkat çekmek için bugün (3 Şubat Cumartesi) “Alışmayın.. Saldırılar Devam Ediyor” sloganıyla kampanya başlatıldı. 

Görüntülenme: 175 Tarih: 04 Şubat 2024 20:18
GAZZE İÇİN YENİ BİR DUYARLILIK KAMPANYASI BAŞLATILDI

Medya kuruluşları, gazeteciler ve aktivistler tarafından başlatılan kampanyanın amacının dünya kamuoyunu Gazze Şeridi’ni hedef alan saldırıları normal görmeye başlamaması için uyarma amacı taşıdığı ifade edildi.
 

Kampanya organizatörleri, yüzlerce katliamın ve ekranlara yansıyan kanlı görüntülerin seyirciyi soğukkanlılığa sevk etmemesi gerektiğini belirterek, gerçek soğukluğu Rafah’taki çadırlarda yaşayan yerinden edilmiş insanların hissettiğini söyledi.
 

Saldırıların 120’nci gününden itibaren bir hafta boyunca sürecek kampanyayla sessizliği bozup Gazze Şeridi sakinlerine “Yalnız değilsiniz. Görüntülere alışmayacağız. Seyirci olmaya razı olmayacağız ve etkili olmaya devam edeceğiz” mesajı iletmek istediklerini bildiren organizatörler, kampanya afişinde kullanılan siyah rengin işgal güçlerinin saldırılarını temsil ettiğini belirtti.
 

Kampanya organizatörleri, kampanya afişinde kullanılan kırmızı rengin de Filistin direnişinin altmışlı ve yetmişli yıllarda kullandığı eski hatları simgelediğini, Filistin halkının direnişinin ve fedakârlığının devam ettiğine işaret ettiğini, işgal ordusunun saldırılarında şehit olanların çoğu çocuk olduğu için afişte çocukların resimlerinin kullanıldığını kaydetti.

Filistin Enformasyon Merkezi

Yorumlar