GAZZE İÇİN ULUSLARARASI ŞAHSİYETLER TARAFINDAN BİR BİLDİRİ YAYINLANDI

Dünyadaki birçok ileri gelen şahsiyetin imzaladığı uluslararası bildiride İsrail işgal rejiminin Filistin halkına yönelik saldırılarından ve gerçekleştirdiği katliamlardan dolayı yaşanan büyük felaketlerin tüm ahlaki ve insani değerlerin çiğnenmesi, uluslararası anlaşmaların ayaklar altına alınması anlamına geldiği dile getirildi.  

Görüntülenme: 235 Tarih: 30 Ocak 2024 02:03
GAZZE İÇİN ULUSLARARASI ŞAHSİYETLER TARAFINDAN BİR BİLDİRİ YAYINLANDI

Bugün (29 Ocak 2024 Pazartesi) yayınlanan uluslararası bildiriye çok farklı ülkelerden fikir adamları, muhtelif dini kesimleri temsil eden dini şahsiyetler, edebiyatçılar, sanatçılar, değişik ülkelerde üst düzey yöneticilik görevlerinde bulunmuş politikacılar, sendikacılar ve farklı kesimlerin önde gelen şahsiyetleri imza attı. 

Bildiride Gazze'de, çoğunluğu çocuklardan ve kadınlardan oluşan iki milyondan fazla Filistinli insanın korkunç felaketlere maruz kalmasına sebep olan bütün bu saldırıların tüm insanlığa karşı işlenen aşırılık olduğu, bu aşırılık karşılığında bütün insanlığın harekete geçmesi ve ilkesel kesin tavır alması gerektiği vurgulandı. 

Sekiz farklı dille yayınlanan bildiride: "Gazze'deki Filistinli topluluğa karşı sürdürülen, soykırım ve ırkçı tasfiye amaçlı saldırılarla tüm insanlığa karşı işlenen iğrenç suçların görmezden gelinmesini kesin bir şekilde reddediyoruz. Böyle bir haksızlığa muhtelif uluslararası güçler tarafından askeri, siyasi veya enformatik destek verilmesini en sert sözlerle kınıyoruz." ifadelerine yer verildi.

Filistin Enformasyon Merkezi

Yorumlar