HAMAS UNRWA'YA YARDIMLARIN KESİLMESİNE TEPKİ GÖSTERDİ

İslami Direniş Hareketi (Hamas) bazı ülkelerin kısa adı UNRWA olan BM Yakın Doğu'daki Filistinli Mültecilere Yardım ve Bayındırlık Ajansı'na yardımı kesme yönünde kararlar almasının Filistinli mülteciler davasını bitirmeyi amaçladığını vurguladı.  

Görüntülenme: 181 Tarih: 30 Ocak 2024 07:16
HAMAS UNRWA'YA YARDIMLARIN KESİLMESİNE TEPKİ GÖSTERDİ

Hamas'ın Lübnan'daki teşkilatının Kitlesel Çalışma Dairesi'nin bugün (29 Ocak Pazartesi) yaptığı açıklamada bazı ülkelerin hızlı ve ani bir şekilde UNRWA'ya finansmanı durdurma yönünde aldıkları kararların, mülteciler davasını bitirmeyi amaçlayan tehlikeli kararlar olduğunu ve bu kararların aynı zamanda Gazze Şeridi'nde siyonist işgale direnen Filistinli halka baskı yapmayı amaçladığını vurguladı. Açıklamada bu kararlarla UNRWA'nın insani yardım konusundaki gücünün zayıflatılması, peşinden de onun vasıtasıyla verilen sağlık, eğitim ve insani yardım alanındaki tüm hizmetlerin tamamen durdurulması için çalışıldığı ifade edildi. 

Hamas açıklamasında birtakım ülkelerin UNRWA'ya desteği kesme kararı almalarının aslında, bu teşkilatın hizmetlerinin durdurulması konusunda siyonist işgal rejiminin yıllardan beri dile getirdiği isteklerinin yerine getirilmesi anlamı taşıdığına dikkat çekildi. 

Açıklamada söz konusu kararları Uluslararası Adalet Divanı'nın İsrail işgal rejiminin Gazze'de soykırım uyguladığına dair dava hakkındaki kararını açıklamasının hemen ardından alınmasının da bir tesadüf olmadığını, zamanlamanın UNRWA'ya yardımların kesilmesi kararlarının aslında Filistin halkını sıkıştırma amaçlı olarak danışmalı ve planlı bir şekilde alındığını açığa çıkardığını vurguladı.

Filistin Enformasyon Merkezi

Yorumlar