GAZZE'DE SOYKIRIMIN 112. GÜNÜ

İşgal güçlerinin Gazze Şeridi’ne açtığı soykırım savaşı 112’nci gününe girerken, Filistin Enformasyon Merkezi muhabirleri işgal ordusunun bugün (26 Ocak Cuma) çeşitli bölgelere bir dizi hava saldırısı düzenlediğini ve topçu atışı gerçekleştirdiğini bildirdi. 

Görüntülenme: 155 Tarih: 26 Ocak 2024 16:42
GAZZE'DE SOYKIRIMIN 112. GÜNÜ

Hastane kaynakları, işgal ordusunun son 24 saatte Rafah ve Han Yunus’a düzenlediği saldırılarda en az 70 kişinin şehit olduğunu ifade etti.
 

Gazze’deki Filistin Sağlık Bakanlığı Sözcüsü Dr. Eşref El-Kudra, işgal güçlerinin beş gündür kuşatma altında tuttuğu Nasır Tıp Merkezi’nde yiyeceğin, anestezi malzemelerinin ve ağrı kesicilerin tamamen tükendiğini açıkladı.
 

El-Kudra, tıp merkezinde 150 sağlık görevlisi ve 350 hastanın, yerlerinden edilmiş yüzlerce insanın oldukça zor koşullarda yaşam mücadelesi verdiğine dikkat çekti.
 

Gazze’deki Filistin Sağlık Bakanlığı, işgal ordusunun 24 saat içinde 19 katliam gerçekleştirdiğini, 183 kişiyi şehit ettiğini ve 377 kişiyi yaraladığını açıkladı.
 

Enkaz altında hâlâ insanların bulunduğu belirtilen açıklamada, 7 Ekim’den bu yana işgal ordusunun Gazze Şeridi’nde şehit ettiği Filistinli sayısının 26083’e ve yaralı sayısının da 64487’ye yükseldiği kaydedildi.
 

İşgal ordusu Gazze’nin kuzeyindeki Es-Saftavi Kavşağı çevresi ile Han Yunus’un batısındaki evlere ve tesislere hava saldırıları düzenledi.
 

İşgal askerlerinin Han Yunus’un batısındaki El-Emel Mahallesi’nde binaların çatılarına çıkarak hareket eden her şeye ateş açtıkları bildirildi.
 

Han Yunus Kampı’nın çevresinde işgal güçleriyle Filistinli direnişçiler arasında şiddetli çatışmaların yaşandığı ifade edildi.
 

Aksa’nın Sesi Radyosu’nda muhabir ve program sunucusu olarak çalışan gazeteci İyad Ahmed Er-Revağ ve ailesinden bazı kişiler dün gece işgal ordusunun En-Nuseyrat Kampı’ndaki evlerine düzenlediği saldırıda şehit oldu.

Filistin Enformasyon Merkezi

Yorumlar