EBU UBEYDE: 53 SİYONİST ASKERİ ÖLDÜRDÜK

İslami Direniş Hareketi (Hamas)’ın askeri kanadı İzzeddin El-Kassam Tugayları’nın sözcüsü Ebu Ubeyde, mücahitlerin geçen hafta işgal ordusuna ait 68 aracı tamamen ya da kısmen imha ettiğini ve 53 İsrail askeri öldürdüğünü söyledi. 

Görüntülenme: 207 Tarih: 26 Ocak 2024 09:09
EBU UBEYDE: 53 SİYONİST ASKERİ ÖLDÜRDÜK

Ebu Ubeyde, dün akşam (25 Ocak Perşembe) konuyla ilgili yayınladığı ve Filistin Enformasyon Merkezi’ne ulaşan bildiride, “Mücahitlerimiz geçen hafta 68 askeri aracı tamamen ya da kısmen imha etmeyi başardı ve 53 Siyonist askeri yakın mesafeden etkisiz hale getirdi” dedi.
 

Mücahitlerin 9 işgal askerini keskin nişancı ateşiyle öldürdüğünü ve 57 operasyonda onlarca askeri öldürdüklerini ya da yaraladıklarını belirten Ebu Ubeyde, işgal güçlerini roketler ve el yapımı patlayıcılarla hedef aldıklarını, işgal askerlerine kurşun yağdırdıklarını ifade etti.
 

Ebu Ubeyde, geçen hafta ayrıca işgal askerlerinin sığındığı 4 evin ve iki tünel ağzının havaya uçurulduğunu, işgal güçlerinin girdiği bir mayın tarlasının patlatıldığını bildirdi.
 

İzzeddin El-Kassam Tugayları sözcüsü, işgal ordusuna ait iki Skylark-2 model keşif uçağını düşürdüklerini, ikisi kamikaze olmak üzere 8 drone ele geçirdiklerini açıkladı.
 

Gazze Şeridi’nin farklı bölgelerindeki işgal askerlerini havan topları ve roketlerle hedef aldıklarını belirten Ebu Ubeyde, İsrail’in içine de füze saldırılarını sürdürdüklerini kaydetti.

Filistin Enformasyon Merkezi

Yorumlar