GAZZE'DE SOYKIRIM 111. GÜNÜNDE

İşgal güçlerinin Gazze Şeridi’ne açtığı soykırım savaşı 111’inci gününe girerken, Filistin Enformasyon Merkezi muhabirleri işgal ordusunun bugün (25 Ocak Perşembe) bir dizi hava saldırısı düzenlediğini ve topçu atışı gerçekleştirdiğini bildirdi. 

Görüntülenme: 180 Tarih: 25 Ocak 2024 17:41
GAZZE'DE SOYKIRIM 111. GÜNÜNDE

İşgal güçleri bugün öğleden sonra Gazze’nin güneyinde yardım almak için toplanan insanlara saldırarak korkunç bir katliama daha imza attı.
 

Medya kaynakları, işgal ordusunun Gazze kentinin güneyinde yer alan Ez-Zeytun Mahallesi’ndeki Kuveyt Kavşağı yakınlarında yardım tırını bekleyenleri hedef alması sonucu 20 kişinin şehit olduğunu ve 150 kişinin de yaralandığını, yaralılardan çoğunun kolunu ya da bacağını kaybettiğini ifade etti.
 

İşgal ordusunun Han Yunus’ta Hayat Okulu çevresine düzenlediği hava saldırısında 4 kişi şehit oldu ve 29 kişi yaralandı.
 

Filistin Kızılay Derneği, işgal güçlerinin El-Emel Hastanesi’ni hedef alan saldırılarını dört gündür sürdürdüğünü ve hastane çevresine ateş açtığını açıkladı.
 

İşgal ordusu keskin nişancısının Han Yunus’un güneyindeki bölgelere ateş açması sonucu bir kişinin şehit olduğu ve bir kişinin de yaralandığı kaydedildi.
 

İşgal ordusunun Gazze Şeridi’nin orta kesimindeki El-Bureyc Kampı’na düzenlediği saldırıda iki kişi şehit oldu ve birçok kişi de yaralandı.
 

Filistin Sağlık Bakanlığı Sözcüsü Dr. Eşref El-Kudra, Han Yunus’taki Nasır Tıp Merkezi’nde durumun felaket olduğunu, merkezin olağanüstü zor koşullarda sadece yüzde 10 kapasiteyle çalışabildiğini açıkladı.
 

Ameliyathanelerde anestezi malzemelerinin, hastalar ve yaralılar için ağrı kesici ilaçların tükendiğini bildiren El-Kudra, hastanede ancak beş gün yetecek yakıt kaldığını belirtti.

Filistin Enformasyon Merkezi

Yorumlar