HAMAS'TAN MISIR'IN TUTUMUNA ÖVGÜ

İslami Direniş Hareketi (Hamas), işgal rejiminin Gazze Şeridi ve Mısır arasındaki sınırı oluşturan Salahuddin Koridoru’yla ilgili tehditler karşısında Mısır’ın ortaya koyduğu tavra övgüde bulundu. 

Görüntülenme: 189 Tarih: 25 Ocak 2024 21:33
HAMAS'TAN MISIR'IN TUTUMUNA ÖVGÜ

Hamas Hareketi Siyasi Birimi Başkanı Basın Danışmanı Tahir En-Nunu, Mısır’ın tavrının Filistin halkının tarihi savaşında ve özellikle Gazze Şeridi’nin maruz kaldığı saldırıları durdurma konusunda Mısır’ın rolüne ve etkinliğine işaret ettiğini söyledi.
 

İşgal rejimi medya organları, işgal ordusunun Rafah’ta 1,4 milyondan fazla kişinin çadırlarda yaşadığı Salahuddin Koridoru’nu işgal etme niyetinde olduğunu öne sürmüştü.
 

Mısır, İsrail’in Gazze Şeridi ile Mısır arasındaki sınır hattını oluşturan Salahuddin Koridoru’nu (Philadelphia Koridoru) işgal etmeye yönelik bir hareketinin, Mısır-İsrail ilişkilerini ciddi şekilde tehdit edeceğini ifade etti.
 

“Salahuddin Koridoru” olarak da bilinen ve Gazze ile Mısır sınırında yer alan koridor, 1979 yılında Mısır ile İsrail arasında imzalanan Camp David Anlaşması kapsamında tampon bölge içerisinde yer alıyor.
 

Salahuddin Koridoru 14,5 kilometre uzunluğunda ve birkaç yüz metre genişliğinde, Akdeniz’den başlayıp Kerem Ebu Salim Sınır Kapısı’na kadar uzanıyor.
 

Netanyahu ilk olarak 10 Aralık’ta Philadelphia Koridoru'nu işgal edeceklerini açıklamış, benzer ifadeleri aynı ay içinde birkaç kez daha tekrar ettikten sonra 30 Aralık’ta, “İsrail Philadelphia Koridoru’nu kontrolü altına almalıdır. Burası bizim elimizde ve bizim kontrolümüz altında olmalı, bunun dışında herhangi bir düzenleme İsrail tarafından kabul edilmeyecektir” şeklinde konuşmuştu.

Filistin Enformasyon Merkezi

Yorumlar