KATİL İSRAİL HAN YUNUS'TA SIĞINMA MERKEZLERİNİ VURUYOR

Siyonist işgal güçlerinin Gazze Şeridi'nin güney kesimindeki Han Yunus bölgesinde, önce güvenli olduğuna dair açıklama yaptığı ve sivillerin toplanmasını istediği sığınma merkezlerine sığınmacıların toplanmasından sonra hem havadan hem de karadan saldırılar düzenleyerek büyük bir katliam yapması karşısında uluslararası toplumun harekete geçmesi ve siyonist katilleri sergilediği bu vahşetten dolayı sorguya çekmesi isteniyor.  

Görüntülenme: 245 Tarih: 23 Ocak 2024 00:51
KATİL İSRAİL HAN YUNUS'TA SIĞINMA MERKEZLERİNİ VURUYOR

Siyonist işgalcilerin belli yerleri "güvenli merkezler" ilan etmesi sonra da oralara saldırı düzenleyerek katliamlar yapması aslında buraları insanları topluca katletmek için fırsat oluşturma amaçlı tuzak kurması anlamına geliyor. Bu da siyonist işgal güçlerinin Gazze'de tam anlamıyla soykırım yaptıklarını, insanları topluca imha etmek için tuzaklar kurduklarını ve vahşice katliamlar gerçekleştirdiklerini gözler önüne seriyor. 

Ancak siyonist işgal güçleri buna ABD'nin desteğiyle ve "uluslararası toplum" olarak bilinen birtakım uluslararası kurumların da görmezden gelmesi sayesinde cesaret edebiliyor. 

Han Yunus'taki tıbbi kaynakların verdiği bilgilere göre işgal güçleri, güvenli merkezler olarak ilan ettiği ve 30 bin kişinin sığınmış olduğu 5 sığınma merkezine hem havadan savaş uçaklarıyla ve dronlarla hem de karadan toplarla saldırılar düzenleyerek büyük bir katliam yaptılar. Güvenli olduğu ilan edildikten sonra hedef alınan merkezler ise şunlar: 

1.Aksa Üniversitesi sığınma merkezi
2.Üniversite kampüsü sığınma merkezi
3.Halidiye Okulu sığınma merkezi
4.El-Mevasi Okulu sığınma merkezi
5.Han Yunus Sanayi Sitesi sığınma merkezi

Tıbbi kaynaklar, işgal güçlerinin saldırılarından sonra Han Yunus'taki Nasır Hastanesi'ne 40 şehidin cenazesinin getirildiğini, bununla birlikte saldırılara hedef olan bölgelerde henüz kendilerine ulaşılamamış ve cenazeleri toplanamamış durumda çok sayıda şehit cenazesinin bulunduğunun kesinlik kazandığını duyurdu. 

Sağlık Bakanlığı Sözcüsü Dr. Eşref El-Kudra siyonist işgal güçlerinin Han Yunus'un batısında çok korkunç katliamlar gerçekleştirdiklerini ve çok sayıda cesedin hâlâ hedef alınan bölgelerden ve yollardan toplanamadığını dile getirdi. İşgal güçlerinin ambülansların öldürülen kişilerin cesetlerini toplamak için sahaya girmelerine ve dolaşmalarına engel olduklarını ifade etti. 

Filistin Enformasyon Merkezi

Yorumlar