İBRAHİM EMİN ES-SEYİD: GAZZE'DE AKAN KANLA DÜNYA DEĞİŞECEK

Hizbullah Siyasi Konseyi Başkanı İbrahim Emin es-Seyyid, Siyonist rejimin üzerine kurulduğu uluslararası garantilerin kendisine güvenlik sağlamadığını söyledi. 

Görüntülenme: 230 Tarih: 23 Ocak 2024 09:58
İBRAHİM EMİN ES-SEYİD: GAZZE'DE AKAN KANLA DÜNYA DEĞİŞECEK

“Kudüs yolu şehidi Muhammed Şerif Nasır el-Musevi” için düzenlenen anma programında konuşan Es-Seyyid, “kahraman Filistin halkının yaşadığı tüm trajediye rağmen zafere ulaşacağını ve Gazze’de akan kanla dünyanın değişeceğini” vurguladı.

İsrail rejiminin güvenlik garantisi üzerine kurulduğu halde, kuruluşundan 80 yıl sonra bugün varoluşsal bir tehditle karşı karşıya olduğunu söyleyen es-Seyyid, “Şimdi güvenliğini yeniden tesis etmek istiyor fakat bu mümkün değil” dedi.

Nasır el-Musevi yaptığı konuşmada, “Direniş eski direniş değil, işgal de eski gücünde değil. Sonuç olarak, İsrailliler kuruluşundan bu yana aldığı garantilerden daha önemli ve daha güçlü garantiler üzerine rejimi yeniden kuramayacaktır” ifadelerini kullandı.

“110 gün geçti ve İsrailliler hiçbir hedefe ulaşmanın mümkün olmadığını söylüyor” diyen es-Seyyid, “İsrailliler, Amerikalılar ve Avrupalılar Filistin halkının çöküşüne ve teslimiyetine neden olabilecek her şeyi yaptılar, fakat kahraman Filistin halkı teslim olmadı ve olmayacak” dedi.

Hizbullah Siyasi Konseyi Başkanı es-Seyyid şöyle devam etti: “Filistin halkı ödediği büyük bedele rağmen teslim olmuyor, bu da sadece bölge değil Amerika dahil tüm dünyanın Filistinlilerin kanıyla değişeceğini gösteriyor. Öldürülen, katliama uğrayan Filistinli, çocuk, kadın ve sivillerin fotoğraflarının gelecekte ABD ve Avrupalı yetkililerin boynunda asılı olduğunu göreceğiz, çünkü bu katliamlardan onlar da birinci dereceden sorumlu.”

Yemen halkının Gazze’yi desteklemek üzere savaşa katılmasını takdir eden es-Seyyid konuşmasının sonunda şu ifadelere yer verdi: “Ben daha önce Yemen halkı gibi savaşa coşkulu bir şekilde katılan bir halk görmedim, Yemen halkının cesareti Amerikan zorbalığından daha büyüktür.”

YDH

Yorumlar