IRAK İSLAMİ DİRENİŞİ HEM ABD'Yİ HEM DE SİYONİST İSRAİL'İ VURUYOR

ABD ve İsrail askeri bölgelerine operasyonlarını sürdüren Irak İslami Direnişi, Suriye’deki iki ABD üssü ve Golan Tepeleri’ndeki İsrail askeri alanlarına saldırı düzenlediğini duyurdu. 

Görüntülenme: 211 Tarih: 23 Ocak 2024 18:37
IRAK İSLAMİ DİRENİŞİ HEM ABD'Yİ HEM DE SİYONİST İSRAİL'İ VURUYOR

Irak İslami Direnişi, Suriye'nin el-Omar ve el-Şeddadi sahalarında bulunan ABD üslerine, insansız hava araçları ile saldırı düzenlediğini açıkladı.

Bölgeden son gelişmeleri aktaran el-Meyadin kanalının Suriye muhabiri, Haseke Valiliği'nin güneyindeki el-Şeddadi sahasında yer alan Amerikan üssünün içinden patlama seslerinin duyulduğunu, akabinde ABD hava savunma sistemlerinin saldırıyı engellemek için devreye girdiğini bildirdi.

Muhabir ayrıca, Deyr ez-Zor kırsalındaki el-Omar petrol sahası üssünde konumlanan Amerikan kuvvetlerinin hedef alındığını kaydetti.

Direniş grubu cumartesi günü de Irak’ın Anbar vilayetinde, ABD askerlerinin bulunduğu Ayn el-Esed Askeri Üssü’ne çok sayıda füze ile saldırı gerçekleştirmişti.

Olayla ilgili açıklamalarda bulunan Beyaz Saray Ulusal Güvenlik Danışman Yardımcısı Jon Finer, saldırıda ciddi bir tehdit oluşturan balistik füzelerin kullanıldığını söyledi.

ABC kanalında yer alan bir haber programına katılan Finer “Bu konuyu son derece ciddiye aldığımızdan şüpheniz olmasın” dedi.

Üst düzey Beyaz Saray yetkilisi ayrıca, olaylardan direnişi sorumlu tutarak, caydırıcı saldırılarla karşılık verileceğinin altını çizdi.

Fox News muhabiri Lucas Y. Tomlinson ise kullanılan füzelerin İran’a ait olduğunu iddia ederek, saldırıyı engellemek için 15'ten fazla ABD Patriot füzenin fırlatıldığını bildirdi.

Bunların yanı sıra, Irak İslami Direnişi yaptığı bir açıklama ile savaşçılarının Suriye’nin işgal altındaki Golan Tepeleri'nde bulunan İsrail askeri bölgesine de İHA’larla saldırı düzenlediğini duyurdu.

Yapılan açıklamada saldırının, Gazze'deki Filistin halkına destek ve İsrail işgalinin gerçekleştirdiği katliamlara tepki olarak yapıldığı vurgulandı.

Bu arada Irak Ortak Operasyonlar Komutanlığı Sözcüsü Tuğgeneral Yahya Resul, ABD askerlerinin ülkeden çekilmesi ile ilgili önemli bir açıklamada bulundu.

Resul, Irak hükümetinin, IŞİD'le mücadele etmek için kurulan ABD liderliğindeki askeri koalisyonla bağlantılı yabancı birliklerin konuşlandırılmasını sonlandırmada kararlı olduğunu söyledi.

Resul ayrıca hükümetin, ABD liderliğindeki koalisyonun ayrılmasına yönelik ortak teknik faaliyetleri ve askeri-güvenlik işbirliğini içeren bir sonraki aşama için plan hazırladığını sözlerine ekledi.

YDH

Yorumlar