GAZZE'DE KATLİAMIN 101. GÜNÜ

Siyonist katillerin Filistin'in Gazze bölgesine yönelik olarak 7 Ekim 2023 tarihinde başlattığı vahşi soykırım, bugün (15 Ocak Pazartesi) 101'inci gününde yine sivil savunmasız insanları, çocukları ve meskun evleri hedef alan insanlık dışı saldırılarla, katliamlarla ve yıkımlarla sürüyor. 

Görüntülenme: 223 Tarih: 15 Ocak 2024 15:25
GAZZE'DE KATLİAMIN 101. GÜNÜ

Bu yüzden insanların kalabalık kitleler halinde toplandığı sığınma merkezleri kapasitesinin dört katından fazla insan barındırıyor. Ancak buralar da işgalci siyonistlerin vahşi katliamları ve saldırıları karşısında güvencede değil. Çünkü insanları toplu halde katletmekten özel zevk alan siyonist katillerin kan dökme konusunda iştahlarının iyice kabardığı durumlarda buraları özellikle ve kasten hedef alarak katliamlar yapmaktan çekinmiyorlar.  

Filistin Enformasyon Merkezi muhabirlerinin verdiği bilgilere göre işgal güçleri havadan savaş uçaklarıyla ve karadan toplarla muhtelif bölgelere yönelik saldırılar gerçekleştirdiler. Bu saldırılarında meskun evleri, sığınma yerlerini, tesisleri ve caddeleri hedef alarak yine katliamlar yaptılar.

İşgal güçlerinin Gazze Şeridi'nin orta kesimindeki El-Meğazi ve El-Bureyc mülteci kamplarıyla El-Masdar köyüne top saldırıları devam etti. 

İşgal topçuları güney kesimde de Han Yunus çevresindeki Batnu's-Semin, Kayzanu'n-Neccar ve Cevretu'l-Lut bölgelerine saldırılar düzenlediler. 

İşgal uçaklarının gece saatlerinde ve bugün sabah Gazze şehrindeki evlere düzenledikleri saldırılarda 33 kişinin şehit olduğu haber verildi. 

İşgal uçakları El-Bureyc Mülteci Kampı'na da iki saldırı düzenlediler. 

İşgal uçaklarının Gazze şehrinin doğusundaki Zeytun Mahallesi'nde El-Haddad ailesine ait bir eve düzenledikleri saldırıda bazı kişiler şehit olurken bazıları da yaralandı. Yerel kaynakların verdiği bilgilere göre bu saldırıda Harbi El-Haddad ile eşi, oğlu, kızı ve yakın akrabalarından en az 10 kişi şehit edildi. 

Han Yunus'un batısındaki El-Mevası mıntıkasında işgal güçlerinin sığınmacıların yaşadığı bir çadır kampını hedef alan saldırı düzenlemesinden sonra Nasır Hastanesi'ne 2 şehit cenazesiyle 5 yaralının getirildiği yerel kaynaklar tarafından verilen bilgilerde belirtildi.

İşgal topçularının Han Yunus şehrinin ortasındaki El-Menare Mahallesi'ni hedef alan saldırılar düzenledikleri ve burada işgalcilerle direnişçiler arasında şiddetli çatışmalar meydana geldiği ifade edildi.

Filistin Enformasyon Merkezi

Yorumlar