GAZZE'DE SOYKIRIMIN 97. GÜNÜ

Siyonist katillerin Filistin'in Gazze bölgesine yönelik olarak 7 Ekim 2023 tarihinde başlattığı vahşi soykırım, bugün (11 Ocak Perşembe) 97'nci gününde yine sivil savunmasız insanları, çocukları ve meskun evleri hedef alan insanlık dışı saldırılarla, katliamlarla ve yıkımlarla sürüyor. 

Görüntülenme: 174 Tarih: 11 Ocak 2024 10:02
GAZZE'DE SOYKIRIMIN 97. GÜNÜ

İşgal güçlerinin vahşi saldırıları yüzünden bölgedeki ahalinin %90'dan fazlası hayatlarını sığınma merkezlerinde idame ettirmeye çalışıyor. Bu yüzden insanların kalabalık kitleler halinde toplandığı sığınma merkezleri kapasitesinin dört katından fazla insan barındırıyor. Ancak buralar da işgalci siyonistlerin vahşi katliamları ve saldırıları karşısında güvencede değil. Çünkü insanları toplu halde katletmekten özel zevk alan siyonist katillerin kan dökme konusunda iştahlarının iyice kabardığı durumlarda buraları özellikle ve kasten hedef alarak katliamlar yapmaktan çekinmiyorlar.  
Filistin Enformasyon Merkezi muhabirlerinin verdiği bilgilere göre işgal güçleri havadan savaş uçaklarıyla ve karadan toplarla muhtelif bölgelere yönelik saldırılar gerçekleştirdiler. Bu saldırılarında meskun evleri, sığınma yerlerini, tesisleri ve caddeleri hedef alarak yine katliamlar yaptılar.

İşgal güçlerinin Gazze şehrinin batı kesimlerine saldırı düzenlemelerinin ardından Şifa Tıp Kompleksi'ne birçok yaralının ulaştırıldığı açıklandı. 

Han Yunus'ta El-Bahr Caddesi'nin ortasında bir yere işgalcilerin keşif uçağından roket atılmasından sonra bir genç ağır yaralı olarak Nasır Hastanesi'ne ulaştırıldı. Gencin hayati tehlikesinin olduğu belirtildi. 

Han Yunus'un doğusunda işgal güçlerinin saldırılarına maruz kalan bir alandan 6 şehidin cenazesi çıkarılıp Gazze Avrupa Hastanesi'ne götürüldü. 

Gazze'nin güneyinde, Bugünkü Kudüs uydu kanalının muhabiri olarak görev yapan Muhammed Cemal Subhi Es-Selasini, ailesinin evinin işgalcilerin saldırısına maruz kalması sonucu şehit oldu. 

Han Yunus Mülteci Kampı'nda Ebu Namus ailesinin evinin saldırıya uğramasının ardından 7 şehidin cenazesi ve 25 yaralı Nasır Hastanesi'ne götürüldü. Şehit edilenler ve yaralananlar arasında çocukların da olduğu belirtildi. 

Refah şehrinin kuzeyindeki Aribe bölgesinde sığınmacıların bulunduğu bir bölgenin işgalcilerin saldırısına maruz kalması sonucu 5 kişi şehit olurken birçok kişi de yaralandı. 

İşgalcilerin toplarından Gazze Şeridi'nin ortasındaki El-Bureyc ve El-Meğazi mülteci kamplarından saldırılar düzenlendi. 

Han Yunus'un güneyinde direniş güçleriyle işgalciler arasında şiddetli çatışmalar meydana geldi. İşgal güçleri bu sırada çevreye de yoğun bir şekilde top saldırıları düzenlediler.
Filistin Enformasyon Merkezi

Yorumlar