NABLUS VE KALKİLİYA'DA SİLAHLI ÇATIŞMA

Batı Şeria’nın kuzeyindeki Nablus kentinde bu sabah (6 Aralık Cumartesi) erken saatlerde gece yarısından sonra birkaç yönden kente giren işgal güçleri ve Filistinli direnişçiler arasında silahlı çatışmalar yaşandı. 

Görüntülenme: 245 Tarih: 06 Ocak 2024 21:32
NABLUS VE KALKİLİYA'DA SİLAHLI ÇATIŞMA

Sened Haber Ajansı, işgal güçlerinin Nablus’un Eski Belde semtine ve daha önce de kentin güneyindeki Averta askeri kontrol noktası cihetinden gelerek doğu bölgesine baskın düzenlediğini bildirdi.
 

Filistinli direnişçilerin Nablus’un Eski Belde semtinde işgal güçlerini el yapımı patlayıcıyla hedef aldığı ve işgal askerlerinin üzerine kurşun yağdırdığı ifade edilirken, görgü tanıkları işgal askerlerinin bağırarak yardım istediklerini söyledi.
 

İşgal güçleri bu sabah erken saatlerde ayrıca Nablus kentinin doğusundaki Balata ve Asker kamplarının kenar mahallelerine de baskın düzenledi.
 

İşgal güçlerinin Balata Kampı yakınlarında yer alan Zevkan ailesine ait El-Menahil Matbaası’na baskın düzenleyerek makineleri tahrip ettiği belirtildi.
 

Kaynaklar, işgal güçlerinin En-Necah Üniversitesi öğretim görevlilerinden esir Dr. Gassan Zevkan’ın evine baskın düzenleyerek evde arama yaptığını ve Filistinli esirin otomobiline el koyduğunu ifade etti.
 

Bu sabah erken saatlerde ayrıca Kalkiliya kentinin El-Kuran Mahallesi’ne baskın düzenleyerek iki genci gözaltına alan işgal güçleriyle Filistinli direnişçiler arasında çatışmaların yaşandığı kaydedildi.

Filistin Enformasyon Merkezi

Yorumlar