ZİYAD ENNEHHALE: EL ARURİ FİLİSTİN HALKININ SADIK LİDERLERİNDEN BİRİYDİ

Filistin İslami Cihad Hareketi Genel Sekreteri Ziyad Nahle, Çarşamba sabahı yaptığı açıklamada, şehit Salih el-Aruri’nin Filistin halkının önde gelen ve sadık liderlerinden biri olduğunu söyledi. 

Görüntülenme: 266 Tarih: 03 Ocak 2024 20:15
ZİYAD ENNEHHALE: EL ARURİ FİLİSTİN HALKININ SADIK LİDERLERİNDEN BİRİYDİ

Filistin İslami Cihad Hareketi Genel Sekreteri Ziyad Nahle, Çarşamba sabahı yaptığı açıklamada, bu hareketin Hamas hareketinin siyasi büro başkan yardımcısı Şeyh Salih el-Aruri’nin yasını tuttuğunu söyledi.

Ziyad Nahle, Şehit el-Aruri’ye düzenlenen suikast hakkında şunları söyledi: ‘Şehadetine kadar halkımızın cihadının adaletine inanan bir liderimizi kaybettik. Şeyh el-Aruri, Filistin halkının önde gelen ve sadık liderlerinden biriydi.

Şeyh Aruri, çevresindekilere ve irtibatta olduğu kişilere güven ve itimat veren bir liderdi.’

Haber kaynakları, dün Beyrut'un güney banliyölerinde Siyonist rejimin insansız hava aracıyla düzenlediği saldırı sonucu Salih el-Aruri'nin şehit edildiğini açıkladı. Lübnanlı kaynaklar, bu İHA'nın Hamas'a ait bir ofisi hedef aldığını, 3 kişinin şehit olduğunu, 11 kişinin de yaralandığını bildirdi.

Filistin İslami Direniş Hareketi (Hamas), Siyonistlerin Lübnan'ın güneyine düzenlediği insansız hava aracı saldırısı sırasında bu hareketin siyasi büro başkan yardımcısı Salih el-Aruri ve Kassam Tugaylarından iki komutanının şehit olduğunu doğruladı.

Salih el-Aruri, daha önce verdiği bir röportajda şehadete hazır olduğunu söylemiş ve şu ifadelerde bulunmuştu: ‘Hamas hareketi içinde hepimiz Şeyh Ahmed Yasin'den sonuna kadar şehadet adayıyız. Ben şimdiye kadar çok bile yaşadım ve sandığımdan daha uzun yaşadım. Şehadete selam olsun.’

rasthaber 

Yorumlar