SALİH EL ARURİ SUİKASTINA TEPKİ GÖSTEREN HİZBULLAH: SİYONİST DÜŞMAN CEZALANDIRILACAKTIR

Lübnan Hizbullah'ı, Siyonist rejimin Hamas Siyasi Büro Başkan Yardımcısına suikast düzenleyerek işlediği suça yanıt olarak şunları duyurdu: Direnişin hazırlığı en üst düzeydedir ve ellerimiz tetiktedir ve düşmanın bu menfur suçu hiçbir zaman cevapsız kalmayacak ve cezalandırılacaktır. 

Görüntülenme: 219 Tarih: 03 Ocak 2024 19:07
SALİH EL ARURİ SUİKASTINA TEPKİ GÖSTEREN HİZBULLAH: SİYONİST DÜŞMAN CEZALANDIRILACAKTIR

Lübnan Hizbullah'ı, Siyonist rejimin Filistin Hamas hareketinin siyasi büro başkan yardımcısı Salih el-Aruri'ye yönelik suikast suçuna tepki olarak bir açıklama yayımlayarak, Siyonistleri bu suçun hiçbir zaman cevapsız kalmayacağı konusunda uyardı.

 

Hizbullah'ın açıklaması şöyle:

 

De ki: 'Siz bizim için iki güzellikten (şehidlik veya zaferden) birinin dışında başkasını mı bekliyorsunuz? Oysa biz de, Allah'ın ya kendi katından veya bizim elimizle size bir azab dokunduracağını bekliyoruz. Öyleyse siz bekleyedurun, kuşkusuz biz de sizlerle birlikte bekleyenleriz (Tevbe Suresi 52. ayetine atıfta bulunarak)

 

Hamas'ın siyasi dairesi başkan yardımcısı Şeyh Salih el-Aruri ve onun Kudüs yolunda şehit olan bazı savaş arkadaşlarının şehadeti için, Arap ve İslam milletine, özgür Filistin'e ve onun büyük direnişine başsağlığı diliyoruz. Gururlu Filistin milletine ve dünyanın her yerindeki tüm özgürlük savaşçılarına ve mücahitlere başsağlığı diliyoruz.

 

Hamas hareketindeki kardeşlerimize ve İzzeddin el-Kassam tugaylarının cesur savaşçılarına, Gazze, Kudüs Şerif ve Batı Şeria'nın cesur halkına ve Filistin'deki tüm direniş gruplarına ve hareketlerine başsağlığı diliyoruz. Yüce Allah, bu büyük liderin kaderini şeref ve haysiyetin en yüksek madalyalarıyla sonlandırdı ve o, arzu ettiği şehadet mertebesine ulaştı. Şehit el-Aruri mücahit kardeşleriyle birlikte savaşırken iki arzusu vardı: direniş ve cihad, zafer veya şehitlik.

 

90 gün süren suç, cinayet ve yıkımdan sonra Gazze'yi, Han Yunus'u, Cebeliye kampını ve Gazze'deki diğer şehirleri, kampları ve köyleri zapt edemeyen cani düşman, hepsini suikast ve fiziki olarak yok etme politikasını benimsedi. Aksa Tufanı operasyonunda yer alan, bu operasyonu planlayan, uygulayan, destekleyen veya mazlum Filistin milletinin savunulmasında payı olan kişiler.

 

Düşmanın bugünkü suçu, şehit general Seyyid Razi Musevi suikastındaki suçunu tamamlama bağlamındadır. Bu menfur suç, Filistin, Lübnan, Suriye, Yemen, İran ve Irak'taki direniş savaşçılarının haklı davalarına olan inançlarını ve zafer ve özgürlük elde edilene kadar direniş ve cihad yolunu sürdürme kararlılığını artırmaktadır.

 

Şeyh Salih el-Aruri ve şehit yoldaşının Beyrut'un güney banliyölerinin kalbinde öldürülmesini, Lübnan'a ve milletine, onun güvenliğine, egemenliğine ve direnişine karşı tehlikeli bir saldırı olarak görüyoruz. Bu suç, direniş ekseni ile Siyonist düşman arasındaki savaşın gidişatında tehlikeli bir değişikliğe yol açacaktır. Biz Hizbullah olarak bu suçun hiçbir zaman cezasız kalmayacağını vurguluyoruz. Direnişimiz kararlarına bağlı.

 

Elimiz tetikte, savaşçılarımız hazırlıklarının en üst seviyesinde, Allah yardımcımızdır, Allah'ın izniyle zafer yakındır."

 

Dün gece Siyonist rejimin Beyrut'un güney banliyölerine düzenlediği terör saldırısında Hamas Siyasi Ofisi Başkan Yardımcısı Salih el-Aruri şehit oldu.

 

Filistin İslami Direniş Hareketi (Hamas) da bir açıklama yayınlayarak Salih el-Aruri'nin Güney Lübnan'a düzenlenen Siyonist insansız hava aracı saldırısı sırasında şehit olduğunu resmen doğruladı.

 

Şehit Salih el-Aruri, Siyonist rejimin suikast listesindeki ilk kişilerden biriydi ve İsrail, ona daha önce birçok kez suikast düzenlemeyi başaramamıştı.

 

Bu Filistinli şehid, Siyonist rejimin üst düzey yetkililerinin, Siyonistlerin tehditlerine kayıtsızlığını göstermek için kendisini suikastla tehdit etmesi üzerine askeri üniformayla kameraların karşısına çıkmıştı.

Mehrnews 

Yorumlar