ŞEHİD KASIM SÜLEYMANİ VE MEHDİ EL MÜHENDİS BAĞDAT'TA ANILDI

Korgeneral Hac Kasım Süleymani ile Ebu Mehdi El Mühendis ve şehit arkadaşlarının şehadetinin 4'üncü yıl dönümü nedeniyle Bağdat Uluslararası Havalimanı'nda halkın katılımıyla anma töreni düzenlendi. 

Görüntülenme: 274 Tarih: 03 Ocak 2024 19:46
ŞEHİD KASIM SÜLEYMANİ VE MEHDİ EL MÜHENDİS BAĞDAT'TA ANILDI

IRNA'nın haberine göre, Irak Haşdi Şabi başkanı "Falih el-Fayyaz" burada yaptığı konuşmada, "Zaferin liderleri şehitlikle ölümsüzleşti." Onlar cesaretin, insan severliğin ve fedakarlığın kaynağıydı” dedi.

Şehit el Mühendis'e yönelik suikast ateşinin her zaman mücahitlerin kalbinde olduğunu ve sonsuza kadar sönmeyeceğini belirten Feyyaz onun tüm hayatını cihatta geçirdiğini söyledi.

El Fayyaz konuşmasını şöyle sürdürdü: Şehit Ebu Mehdi El Mühendis, samimiyet ve dürüstlüğün tekrarı olmayan bir örneğidir. Kendisi komutan atayan bir askerdi ve mevki umurunda değildi.

Haşdi Şabi örgütünün başkanı ayrıca, “Şehit Süleymani, sıkı çalışması sayesinde Gazze'yi istikrara kavuşturdu ve onun ruhu oradaki savaşçıların ruhlarında yaşıyor.” dedi

Yapılan törende "Falih Al-Fayyaz", şehit komutanların şehit oldukları yerde bulunan anıtın açılışını yaptı.

Ayrıca Irak hükümeti,  zafer liderlerinin şehadet yıl dönümünde, Bağdat Uluslararası Havalimanı'na giden caddeye şehit Ebu Mehdi El Mühendis'in adının verilmesini onaylandı.

Parstoday 

Yorumlar