ZİYAD ENNEHALE ATEŞKES ŞARTINI AÇIKLADI

İslami Cihat, Gazze’deki İsrailli tutukluların hangi şartlarda serbest bırakılacağına dair açıklamada bulundu. 

Görüntülenme: 260 Tarih: 31 Aralık 2023 12:25
ZİYAD ENNEHALE ATEŞKES ŞARTINI AÇIKLADI

İslami Cihat Genel Sekreteri Ziyad Nehhale, İsrail rejiminin başbakanı Benyamin Netanyahu’nun esir takasına ilişkin açıklamasına cevap verdi.

Ziyad Nehhale, İsrail rejimi ile Filistin direnişi arasındaki esir takasının ancak İsrail ordusunun Gazze’yi terk etmesi ile mümkün olabileceğini söyledi.

İslami Cihat Genel Sekreteri Ziyad Nehhale, “Düşman güçleri Gazze Şeridi’nden tamamen çekilmeden esir takası konusunda hiçbir anlaşma söz konusu olmayacak, bu şart gerçekleşmediği müddetçe bu konudaki diğer konuşmaların hiçbir değeri yoktur” dedi.

İsrail başbakanı Benyamin Netanyahu, Gazze’deki İsrailli esirlerin serbest bırakılması için yapılan anlaşmanın uygulanacağını söylemişti.

Amerika’dan yayın yapan Axios adlı haber sitesi, geçtiğimiz Çarşamba günü Amerikalı ve İsrailli kaynaklara dayandırdığı haberinde Mısırlı ve Katarlı aracıların İsrail’e Hamas’ın müzakerelerin yeniden başlatılması ilkesi doğrultusunda birkaç haftalık ateşkes karşılığında Gazze’deki yaklaşık 39 esirin serbest bırakılmasını onayladığını söylediğini iddia etmişti.  

Hamas siyasi büro üyelerinden Usame Hamdan ise daha önce el-Cezire kanalına yaptığı açıklamada esir takasıyla ilgili görüşmeler yapıldığı yönündeki haberlere tepki göstermiş ve “Biz aracı olan tüm taraflara önceliğimizin Gazze’ye yönelik saldırıların tamamen durdurulması olduğunu söylemiştik” dedi.

İsrailli kaynaklar da bugün Katar’ın İsrail rejimine yeni bir plan teklif ettiğini ve rejimin savaş kabinesinin bu planı bu akşam ele alacağını bildirdi.

YDH

Yorumlar