SİYONİST İŞGAL GÜÇLERİ BATI ŞERİA'DA ÇOK SAYIDA MÜSLÜMANI ESİR ALDI

İşgal güçleri bu sabah (30 Aralık Cumartesi) erken saatlerde Batı Şeria’nın çeşitli bölgelerine baskın düzenleyerek çok sayıda kişiyi gözaltına aldı. Baskınlar sırasında işgal askerleriyle Filistinliler arasında çatışmalar yaşandı. 

Görüntülenme: 172 Tarih: 30 Aralık 2023 06:45
SİYONİST İŞGAL GÜÇLERİ BATI ŞERİA'DA ÇOK SAYIDA MÜSLÜMANI ESİR ALDI

Ramallah’ın kuzeyindeki El-Celzun Kampı’na baskın düzenleyen işgal güçlerinin 14 kişiyi gözaltına aldığı ifade edildi.
 

İşgal güçleri Nablus vilayetinde de Kasra ve Beyta beldelerine baskın düzenledi. Yusuf Nacih isimli Filistinlinin evinde arama yapan işgal askerlerinin evin altını üstüne getirerek eşyalara zarar verdiği öğrenildi.
 

İşgal güçleri dün gece Nablus’un batısındaki Beyt İba köyünden iki genci gözaltına aldı.
 

Yerel kaynaklar, işgal güçlerinin Ömer Enver İbrahim ve Muhammed Eşref İsmail adlı gençleri araçlarıyla işgal ordusunun kentin batısındaki Kusin köyü girişinde kurduğu kontrol noktasından geçmek isterlerken gözaltına aldığını bildirdi.
 

İşgal güçlerinin Kalkiliya’ya bağlı Azun beldesine dün gece baskın düzenlemesi üzerine işgal askerleriyle Filistinliler arasında çatışmalar yaşandı.
 

Yerel kaynaklar, beldenin kuzey girişi yakınlarında yaşanan çatışmalar sırasında işgal güçlerinin gerçek mermi kullandığını, Filistinlilerin üzerine ses bombası ve göz yaşartıcı bomba attığını, çatışmalarda ölen ya da yaralanan olmadığını belirtti.

Filistin Enformasyon Merkezi

Yorumlar