İSLAMİ CİHAD YETKİLİSİ NASIR EBU ŞERİF'TEN ÖNEMLİ AÇIKLAMALAR

Birtakım Arap ülkelerinin, direnişin zaferine sıcak bakmadığını söyleyen Filistin İslami Cihat yetkilisi, Netanyahu hükümeti ve ABD’nin nihai ateşkesin önünde en büyük engel olduklarını açıkladı. 

Görüntülenme: 191 Tarih: 28 Aralık 2023 21:19
İSLAMİ CİHAD YETKİLİSİ NASIR EBU ŞERİF'TEN ÖNEMLİ AÇIKLAMALAR

Filistin İslami Cihat Hareketi İran Temsilcisi Nasır Ebu Şerif, IRNA'da düzenlenen yuvarlak masa toplantısında Filistin'deki son gelişmeleri ele aldı. İslami Cihat yetkilisi, İsrail’in en önemli destekçisi Biden'ın temel hedefinin büyük bir zafer imajına ulaşmak olduğuna inandığını belirtti.

Ebu Şerif sözlerini şöyle sürdürdü:

“Ne yazık ki, bölgede de bazı Arap ülkeleri, başta İslami direniş olmak üzere Filistin direnişinin zaferini istemiyor. Bu ülkelerin direnişin zaferine yönelik isteksizliği, direnişin mevcut düşüncesiyle çelişmesinden kaynaklanıyor.

Gazze Şeridi'nin ve direniş ekseninin ne şu anda ne de hiçbir koşulda yenilmesi mümkün olan hedefleri var. İşgal rejiminde askeri düzeyde, iç düzeyde eski askeri şahsiyetlerden gelen açıklamalarda, hepsi artık savaşın sona ermesi için çağrı yapıyor. Ayrıca birçoğu, savaşın başlangıcından beri önerildiği gibi, Gazze halkını uzaklaştırmak, Hamas'ı yok etmek, direniş liderlerini ortadan kaldırmak veya rehineleri serbest bırakmak yoluyla zafere ulaşmanın gerçekçi olmayan hedefler haline geldiğinin farkında.

Esir sorununun çözülmesi için Siyonist yapı içinde ateşkes yönünde büyük baskı var. İsrail'in iç durumunda da özellikle ekonomik açıdan sıkıntı yaşanıyor, ekonomik sektörler tamamen felç olmuş durumda. Ensarullah'ın saldırıları sonucunda Kızıldeniz'deki ticaretin yaklaşık yüzde 85'i durmuş durumda.”

“İsrail denilen işgal altındaki Filistin topraklarının Siyonistlerin yaşamı için artık uygun bir yer olmadığını” kaydeden Ebu Şerif, bu dönemde 350 binden fazla kişinin İsrail’i terk ettiğini ve şu ana kadar geri dönmediği bildirdi.

Ebu Şerif, iki gün önce Suriye'ye saldırmanın asıl amacının, savaşı genişletmeye çalışmak ve başta Amerika olmak üzere diğer tarafları İran'a ve direniş ülkelerine karşı savaşa dahil etmek olduğuna inandığını belirtti.

Ebu Şerif, “Tabii ki, Amerika bu hedefi istemiyor, direniş ekseni de dahil olmak üzere tüm bölge ülkeleri de istemiyor. Hizbullah'ın başlangıçtaki hamlesinin bir kısmının sadece Gazze'ye yardım amaçlı olmadığı, aynı zamanda İsrail'e bir mesaj olduğu düşünülüyor. Siyonist rejimin bu savaşı genişletmemesi gerekiyor.” dedi.

Filistinlilerin kapsamlı bir ateşkes ve tüm Filistinli esirlerin serbest bırakılması konusunda ısrar ettiklerini kaydeden Şerif, Filistin halkının dış vesayet kabul etmediğini vurguladı.

Filistinli temsilci sözlerinin devamında şunları söyledi: “Elbette Siyonist ordusunun yeteneklerini küçümsemiyoruz ve Gazze Şeridi'ne inmiş tamamı elit birlikler olan güçler var. Bazı tünelleri keşfetmiş olabilirler, ama keşfedilen tüneller bile ya bubi tuzaklarıyla dolu ya da direniş savaşçıları bu tünellerden çıkıp onlara büyük kayıplar veriyor. İsrailli askeri uzmanlar söylüyor; Direniş’i kontrol altına alma ihtimali imkânsız ve Macron'un başta söylediği gibi, Hamas'tan ve Gazze'deki direnişten kurtulmak 10 yıl alacak. İsrail, dünyanın gözlerinin önünde her gün yeni katliamlar gerçekleştiriyor ve bunlar savaş suçu olarak kayıtlara geçecek.” ifadelerini kullandı.

Direniş projesinin tek destekçisinin İran olduğunu kaydeden Şerif, İran’ın Hizbullah ve Ensarullah’a ne yapmaları gerektiğini söylemediğini vurgulayarak, tüm güçlerin kendi kapasiteleri çerçevesinde yapabileceklerini belirlediklerini ve harekete geçtiklerini ifade etti.

YDH

Yorumlar