GAZZE'DE SOYKIRIMIN 81. GÜNÜ

İşgal ordusu hava saldırılarıyla ve topçu ateşiyle Gazze Şeridi’nde başta kadınlar ve çocuklar olmak üzere sivil halka yönelik katliamlarını  sürdürüyor. 

Görüntülenme: 230 Tarih: 26 Aralık 2023 09:13
GAZZE'DE SOYKIRIMIN 81. GÜNÜ

Filistin Enformasyon Merkezi muhabirleri işgal ordusunun bugün (26 Aralık Salı) Gazze Şeridi’nin birçok bölgesine saldırı düzenlediğini bildirdi.
 

Han Yunus’un güneyindeki Cevratu’l-Lut bölgesinde Kevaria ailesine ait bir eve işgal ordusunun düzenlediği saldırıda çok sayıda kişi şehit oldu ya da yaralandı.
 

İşgal ordusu Es-Sikke bölgesinde ve Han Yunus’ta meskûn mahallere hava saldırıları düzenlerken her iki bölgeden dumanların yükseldiği ve işgal topçusu da yoğun bir şekilde ateş açtığı ifade edildi.
 

İşgal ordusunun Han Yunus’un batısındaki El-Bahr bölgesine düzenlediği saldırıda bir kadın şehit oldu.
 

İşgal güçlerinin Han Yunus’a düzenlediği hava saldırılarının ardından Nasır Hastanesi’ne iki şehit getirildiği ve saldırıların yol açtığı kötü koşullar sebebiyle şehitlerden birinin eşek tarafından çekilen at arabasıyla taşındığı bildirildi.
 

İşgal ordusu Han Yunus’un doğusundaki El-Avrubi bölgesini de bombaladı.
 

İşgal ordusunun El-Bureyc Kampı’na düzenlediği hava saldırısında bir kişi şehit olurken bir kişi de ağır yaralandı.
 

İşgal ordusu topçusu, Han Yunus’ta yerlerinden edilmiş binlerce kişinin sığındığı Kızılay binasının üst katlarına ateş açtı.
 

El-Bureyc, El-Meğazi ve En-Nuseyrat kamplarına hava saldırıları düzenleyen işgal güçleri Deir El-Belah’taki Et-Ticari Caddesi’nde bulunan Fuad Market’i bombaladı.
 

İşgal ordusu Batnu’s-Semin ve Murac bölgelerine, Han Yunus’un güneyindeki Kiyzanu’n-Neccar bölgesinde Dr. Hamdi En-Neccar’ın evine hava saldırıları düzenledi.
 

Saldırılarda iki kişinin şehit olduğu ve çok sayıda kişinin yaralandığı, enkaz altında kalanların olduğu ifade edildi.

 Filistin Enformasyon Merkezi

Yorumlar