AKSA TUFANI SAVAŞININ 79. GÜNÜ

Gazze'de çatışmaların devam etmesi ve Siyonist ordusunun Batı Şeria'ya saldırması, Gazze'nin kuzeyinde Siyonistlerin öldürülüp yaralanması ve Biden ile Netanyahu arasında savaşın devamı yönünde çağrı yapması, 79'uncu gün sabahının en önemli gelişmelerinden biri işgal altındaki Filistin'deki Aksa Tufanı oldu. 

Görüntülenme: 317 Tarih: 24 Aralık 2023 18:22
AKSA TUFANI SAVAŞININ 79. GÜNÜ

 Gazze Şeridi'ne yönelik saldırıların devam etmesiyle birlikte bu Pazar sabahı erken saatlerde İsrail rejimi, Batı Şeria'nın çeşitli bölgelerine baskınlar düzenledi ve bu bölgeye bir konvoy askeri araç gönderdi.
Hamas'ın El Kassam Tugayları, Gazze Şeridi'nin kuzey ekseninde işgalci Siyonist askerlerle yaşanan çatışmada çok sayıda kişiyi öldürmeyi veya yaralamayı başardığını duyurdu. 

Hizbullah güçlerinin şehit edildiğini duyurdu

Lübnan Hizbullahı, yaptığı açıklamada, İsrail rejiminin Lübnan'ın güneyine yönelik saldırıları sonucunda Hüseyin İbrahim Selame'nin Kudüs'ü savunma yolunda şehit düştüğünü duyurdu.

Siyonist askerler Kassam taburlarıyla çıkan çatışmada öldürüldü

Hamas'ın askeri kolu El Kassam Tugayları, birkaç dakika önce yaptığı açıklamada, Gazze Şeridi'nin kuzeyinde yer alan Cibaliye ile El Ma'askar arasındaki eksende Nahod savaşçıları ile İsrail askerleri arasında şiddetli silahlı çatışmalar yaşandığını duyurmuştu.
Bu açıklamaya göre Filistin direniş güçleri, araç ve askeri teçhizatla donatılmış Siyonist güçlere Yasin 105 RPG'ler ve TBG havan toplarıyla karşı çıkıyor.
Direniş savaşçıları çok sayıda saldırgan askerin öldürüldüğünü ve yaralandığını doğruladı. Siyonist askerler yardım için bağırıyorlardı.

Gazze'nin merkezinde direniş savaşçıları ile Siyonist işgal arasında şiddetli çatışma

Filistinli haber kaynakları ayrıca Gazze Şeridi'nin merkezindeki Muğraka bölgesinde Filistinli direniş savaşçıları ile İsrail işgal güçleri arasında şiddetli çatışmaların yaşandığını bildirdi.

tesnim

Yorumlar