NASIR KENANİ'DEN ABD'YE GAZZE SUÇLAMASI

Gazze'ye insani yardım gönderilmesini de içeren Güvenlik Konseyi'nin 2720 sayılı kararının onaylanmasının olumlu ancak yetersiz bir eylem olduğuna dikkat çeken İran Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Nasır Kenani "Amerika, devam eden vahşetin başlıca aktörü olarak rolünü oynamaya devam ediyor. İsrail rejiminin Filistinlilere yönelik saldırılarına en büyük desteği sağlıyor" dedi. 

Görüntülenme: 424 Tarih: 24 Aralık 2023 22:48
NASIR KENANİ'DEN ABD'YE GAZZE SUÇLAMASI

İran İslam Cumhuriyeti Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Nasır Kenani, "Gazze'ye acil insani yardım gönderilmesini de içeren 2720 sayılı Güvenlik Konseyi Kararı'nın onaylanmasını olumlu ancak yetersiz eylem" dedi. 

Kenani, şunları da söyledi: "Siyonist rejimin Gazze Şeridi'ndeki savunmasız halka yönelik 77 gün süren çılgın saldırılarının ardından ABD hükümetinin, savaşı durdurmak ve sona erdirmek için Güvenlik Konseyi'nde bağlayıcı bir kararın kabul edilmesini hâlâ engellemesi çok üzücü. Gazze'deki Siyonist rejimin savaş suçları ve soykırımını desteklemesi görmek çok üzücü." 

Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü şunları da sözlerine ekledi: "Siyonist rejimin, modern tarihin en eşi benzeri görülmemiş savaş suçlarına maruz kalan halka yönelik 77 gün boyunca devam eden bombalama ve askeri saldırılarının sonucunda etkili insani yardım gönderilmesi engellenmiş, üstüne üstün konutlarının, kentsel ve hizmet altyapılarının yüzde 60'ından fazlası tahrip olmuştur. Birleşmiş Milletler Genel Sekreteri'nin bu kararın onaylanmasının ardından yaptığı açıklamalar da bu acı gerçeğe işaret ediyor."

Kenani konuya açıklık getirdi ve şöyle dedi: "Bu kararın onaylanması, BM Güvenlik Konseyi'nin sorumluluklarından hiçbir şeyi düşürmez, ABD hükümeti, İsrail rejiminin Gazze ve Batı Şeria'daki Filistin vatandaşlarına yönelik acımasız saldırılarının ve savaş suçlarının devam etmesinden hâlâ birincil dereceden sorumludur."

tesnim

Yorumlar