DİRENİŞ GAZZE'DE SİYONİST ASKERLERE AĞIR KAYIPLAR VERDİRİYOR

Siyonist işgal güçlerinin Gazze bölgesine yönelik kara operasyonlarında muhtelif yerlerde gerçekleştirmeye çalıştıkları sızma girişimlerine karşı direniş güçleri kararlılıkla direndi ve birçok noktada onların sızma yapmalarını engelledikleri gibi askeri organlarına da ciddi zayiat verdirmeyi başardılar.  

Görüntülenme: 208 Tarih: 19 Aralık 2023 22:47
DİRENİŞ GAZZE'DE SİYONİST ASKERLERE AĞIR KAYIPLAR VERDİRİYOR

Filistin Enformasyon Merkezi muhabirinin verdiği bilgilere göre Gazze'nin farklı yerlerinde, özellikle de işgal güçlerinin sızma girişiminde bulundukları Han Yunus çevresinde muhtelif noktalarda işgal güçleriyle direnişçiler arasında şiddetli çatışmalar vuku buldu. 

İslami Cihad Hareketi'nin askeri kanadı durumundaki Kudüs Tugayları siyonist düşmanın farklı noktalardaki askeri gruplarına füzelerle ve ağır havan toplarıyla saldırılar gerçekleştirdiklerini, mücahitlerin işgalcilerden birçok kişinin etkisiz hale getirildiğinin teyit edildiğini çünkü saldırılardan hemen sonra işgal helikopterlerinin saldırıların gerçekleştirildiği noktalara inerek sedyelerle hızla birilerini naklettiklerine şahit olunduğunu dile getirdi. 

Bu arada işgal ordusu bugün sabah iki subayının Gazze'deki çatışmalarda öldürüldüğünü itiraf ettiğine dikkat çekildi. 

Siyonistlere ait Haaretz gazetesi biri Golani Tugayı'na mensup bir birliğin komutan yardımcısı diğeri de Yahalom birliğinden iki subayın Gazze'deki çatışmalarda bugün sabah öldürüldüklerinin işgal ordusu tarafından resmen duyurulduğunu haber verdi. 

Son 24 saat içinde işgal ordusunun, asker ve subaylarından öldürüldüklerini itiraf ettiği kişi sayısı 7'ye çıktı. Ancak gerçek sayının bunun çok üstünde olduğu tahmin ediliyor. 

Yapılan son itiraflarla birlikte işgal ordusu tarafından resmen duyurulan asker ve subay kaybı sayısı 463'e çıkmış oldu. Bunlardan 131'inin kara operasyonunun başlamasından bu yana öldürüldüğü iddia ediliyor. Ancak kara operasyonunda işgal askerlerinin birçok noktada onlarca kayıp verdiği görüntülü olarak tespit edildiğinden bu sayıların gerçek kayıp sayısının çok altında olduğu tahmin ediliyor.

Direniş tarafından yapılan açıklamalarda da işgal ordusunun gerçek kayıp ve yaralı sayısının resmi açıklamalarda verilen rakamların çok üstünde olduğu vurgulandı.

Filistin Enformasyon Merkezi

Yorumlar