ANKARA'DA BÜYÜK GAZZE YÜRÜYÜŞÜ VE MİTİNGİ DÜZENLENECEK (DAVET)

Ankara Sivil Toplum Platformu, Filistinde yaşanan insanlık dıramına dikkat çekmek ve İşgal rejimi İsrail’i protesto etmek için 24 Aralık’ta Ankara’da büyük bir yürüyüş ve miting organize ediyor. Toplumun her kesiminden insanların katılacağı mitinge, gazeteciler, yazarlar, sanatçılar ve aydınlar katılacak.. 

Görüntülenme: 363 Tarih: 20 Aralık 2023 01:15
ANKARA'DA BÜYÜK GAZZE YÜRÜYÜŞÜ VE MİTİNGİ DÜZENLENECEK (DAVET)

ASTP bünyesindeki STK'lar Pazar günü Araşırma Kültür Vakfında bir araya gelerek miting ve yürüyüşle ilgili istişarelerde bulundular.

Platform sözcüsü ve AKV Ankara Şube Başkanı Metin Mahitapoğlu, yürüyüş ve mitingteki amaçlarının Türkiye Halkının her daim Filistin halkının yanında olduğunu  dünyaya duyurmak ve işgali durdurmak, siyonist İsrail’i protesto etmek olduğunu belirtti.

 

Mahitapoğlu, yüreği Filistin için, masum çocuklar ve insanlar için yanan insanları pazar günü yapılacak olan yürüyüş ve mitingte yerini almasını, "bende varım" demesini, Nemrudun ateşini söndürmeye giden Karınca misali safını belli etmesi gerektiğini söyledi.

 

Metin Mahitapoğlu, “İşgalci İsrail 7 Ekim’de büyük bir hezimete uğradı. Karizması çizildi. İşgal ettiği topraklarda hezimete uğradı. Bu hezimet sonrasında İzzettin El-Kassamla savaşmak yerine sivillere saldırmayı, çocukları öldürmeyi tercih etti. Uluslararası Hukuku ve  İnsan Haklarını hiçe saydı. Savaşında bir hukuku var. Bırakın sivillere saldırmak , silahını bırakmış bir askere bile ateş edilemez. Fakat İsrail, bütün yapılmaz denilen şeyleri yaptı. Resmen soykırım yapıyor..İsrail bir devlet değil, terör organizasyonudur. Bizde Ankara Sivil Toplum Platformu olarak 7 Ekimden bu güne meydanlarda, spor salonlarında, konferans salonlarında, ABD ve İsrail Büyükelçilikleri önünde, BM, UNİCEF, Dünya Sağlık Örgütü gibi yerlerde, Cami Önlerinde haftanın hemen  her günü İsrail Protesto ettik Mazlum Filistin Halkının yanında olduğumuzu belirttik. Basın açıklamaları yaptık. Yürüyüşler yaptık. Bu konuda STK’larımız büyük bir özveri sarf ettiler. Şimdi 24 Aralık’ta “Büyük Gazze Yürüyüşü ve Mitingi” organize ediyoruz. Yüzbinleri Anadolu Meydanınına bekliyoruz. Sen olmazsan 1 eksiğiz diyoruz.

 

Filistin halkı bir asrı geçen 1948 den itibaren sistematik olarak soy kırıma, sürgüne tabii tutuluyor. Gazzedeki direniş bir özgürlük mücadelesi,vatanına sahip çıkma mücadelesidir. 

 

Bu mitinge, Filistinde özelde Gazze de kundaktaki bebekten başlayarak hiç birini ayırt etmeden insanları öldüren siyonist İsrail’in yaptıklarına karşı vicdanında rahatsızlık hisseden herkesi bekliyoruz. Bu Miting insanlığın, özelde Ankara’nın vicdani isyanı, haykırışı, duruşu olacaktır. Vicdan sahiplerini yürüyüş ve mitinge bekliyoruz.” dedi. 

 

Program, 24 Aralık 2023 Pazar Saat:13.30’da AKM Metrodan Yürüyüşle başlayacak ve Andolu Meydanı (Tandoğan Meydanı)’nda Dev Mitingle sona erecek..

ASTP bünyesindeki STK temsilcileri de,  pazar günü  yapılacak olan miting ve yürüyüşe Ankara bütün halkını beklediklerini, İsraile karşı yüksek bir sesin çıkmasını beklediklerini söylediler.

 

Mitinge Süpriz sanatçılar ve Haber Spikerleri  ile Gazeteciler de katılacak..

 

Fuat Taşcı-Hertaraf Haber/ Ankara

Yorumlar