GAZZE DİRENİYOR (ANALİZ)

Siyonist rejimin ordusunun Gazze Şeridi'nin çeşitli bölgelerine yönelik ağır saldırıları hâlen devam ediyor. 

Görüntülenme: 194 Tarih: 14 Aralık 2023 16:28
GAZZE DİRENİYOR (ANALİZ)

Aksa Tufanı Operasyonu'nun üzerinden neredeyse 70 gün geçti ve Siyonist rejimin savaş uçakları Gazze'de Filistinli mültecilerin barınma yerlerini başta olmak üzere sivil yerleşim yerlerini bombalıyor.

Gazze Şeridi'ndeki Filistin Sağlık Bakanlığı salı günü erken saatlerde yaptığı açıklamada, "Siyonistler hastanelere, sağlık personeline ve acil tedaviye ihtiyacı olan yaklaşık 8 bin yaralıya saldırıyor" dedi. Gazze sağlık yetkilileri ayrıca, 07 Ekim'den itibaren bu bölgeye düzenlenen aralıksız hava ve kara saldırılarında çoğu çocuk ve kadın olmak üzere 18 bin Filistinli'nin şehit olduğunu, 49 binden fazla Filistinli'nin de yaralandığını belirttiler.

Birleşmiş Milletler yardım örgüt ve kuruluşları, Siyonist rejimin sivillere yönelik vahşi saldırıları nedeniyle Gazze'deki durumu "ahir zaman" olarak nitelendirirken, yaşanan feci durum nedeniyle Gazze halkının yarısının aç olduğunu, savaş nedeniyle bir çuval unun fiyatının 95 dolara çıktığını duyurdu.

BM'in gıdayla ilgili konulardaki raportörü "Michael Fahri", Al Jazeera'ye yaptığı açıklamada, Gazze Şeridi'nde 2,3 milyondan fazla insanın açlık tehlikesiyle karşı karşıya olduğunu belirtti.

Birleşmiş Milletler Filistinli Mültecilere Yardım ve Bayındırlık Ajansı UNRWA’nın Genel Komiseri Philip Lazzarini de son açıklamasında, “İsrail, Gazze Şeridi'nde yaşayanları bu bölgeden zorla ve toplu olarak göç ettirmeye çalışıyor" diye vurguladı. Lazzarini açıklamasının devamında “Gazze Şeridi'nde oluşturulan cehennemin durdurulması için ateşkes şart. UNRWA ve Gazze Şeridi'nin genel yapısı yakında çökecek, bu da uluslararası toplumun Gazze Şeridi'ne ihaneti ve ilgisizliği anlamına geliyor” dedi.

Geçtiğimiz yıllarda Amerika, her zaman Siyonistlerin cinayetlerini destekleyen ülkelerden biri olmuş ve Siyonist rejim bu destek sayesinde Filistinlilere karşı barbarca cinayetlerine devam etmiştir. Birkaç gün önce Amerika’nın, Gazze’de ateşkes kararını veto etmesi, Washington’un savaşı sürdürmeye Siyonist rejimden daha istekli olduğunu gösterdi.

08 Aralık'ta ABD, Gazze'de derhâl ateşkes çağrısında bulunan BM Güvenlik Konseyi kararını veto etti. İngiltere çekimser kalırken Güvenlik Konseyi'nin diğer 13 üyesi karara evet dedi. Amerika Dışişleri Bakanlığı geçtiğimiz günlerde korsan rejim ordusunun kara operasyonlarında kullandığı en önemli mühimmatlardan biri olan 14 bin adet 120 mm'lik tank mermisinin sevkiyatını doğruladı. Amerika Kongresi Polisi, Gazze'de derhâl ateşkes talebiyle Kongre'nin binası içinde toplanan aktivistlere de sert müdahalede bulunarak protestoculardan bazılarını tutukladı.

Amerikalı analist ve yazar Mark Glenn, Amerika ile Siyonist rejim İsrail arasındaki farkın, bir insanın sağ ve sol bacağı arasındaki fark gibi olduğunu belirtiyor. Başka bir ifade ile her iki bacağın bir kişinin ayrılmaz bir parçası olarak beraber çalışmaları anlamındadır. Glenn, Amerika’nın katil İsrail rejimine kapsamlı siyasi, ekonomik ve askerî desteğine işaretle, “Washington'un ekonomi, askerî ve siyasi yardımı olmasaydı, bu rejimin yıllar önce çökmüş olacağını” savunuyor.

Fakat unutmamak gerekir ki Siyonist rejimin Gazze Şeridi'ni bombalamaya başlamasının üzerinden 9 hafta, kara güçlerini gönderilmesinin üzerinden ise 6 hafta geçmesine rağmen, hâlâ asıl amacı, yani Hamas’ın güçlerini yok etmeyi başaramamıştır. Hamas'ın elinde, Kasım ayında taraflar arasında varılan ve esir değişimini de içeren ateşkes sırasında serbest bırakılmayan ve sürekli bombalamalar nedeni ile hayatları tehlikede olan 130'dan fazla esir bulunuyor.

İşgal altındaki bölgelerdeki beklenmeyen Aksa Tufanı Operasyonu ile Siyonist rejim, 70 yıllık tarihinin en ağır yenilgisini yaşadı. Bu başarısızlığın boyutları, Siyonist yetkilileri çılgınca misillemeye çalışmaya zorlamıştır, işte bugün yaşananlar ise Siyonist rejimin yaşadığı bu çılgınlığın sonucudur.

parstoday

Yorumlar