SİYONİST SOYKIRIM 68'İNCİ GÜNÜNDE

Siyonist işgal güçlerinin Gazze Şeridi'ne yönelik vahşi soykırım saldırıları bugün (13 Aralık Çarşamba) 68'inci gününe ulaştı. Siyonist katillerin hiçbir insani değer tanımadan vahşice saldırıları, toplu katliamları, yıkımları ve bölgede büyük insani felaketlere neden olan insanlık dışı ablukaları devam ediyor. İşgalcilerin sergiledikleri tüm vahşetlere rağmen Filistin direnişinin kararlı mücadelesi de devam ediyor. 

Görüntülenme: 211 Tarih: 13 Aralık 2023 20:28
SİYONİST SOYKIRIM 68'İNCİ GÜNÜNDE

Haber kaynakları işgal güçlerinin Gazze'nin kuzeyindeki El-Avde Hastanesi'ni kuşatma altında tuttuklarını ve içinde hareket eden her şeye ateş ettiklerini dile getirdi. 

Filistin Enformasyon Merkezi muhabirinin verdiği haberlerde işgal güçlerinin son saatlerde saldırılarını Han Yunus üzerinde yoğunlaştırdıkları, burada birçok evi içinde oturanların tepesine yıktıkları, bu yüzden birçok katliama sebep oldukları ifade edildi. İşgal güçlerinin Han Yunus'un Emel ve Kayzan En-Neccar mahalleleriyle Han Yunus Mülteci Kampı'nda birçok eve saldırı düzenledikleri, bugün sabah itibariyle son 24 saat içinde bu bölgede şehit ettikleri insan sayısının 40'a ulaştığı ve bunlardan 10'unun çocuk, birçoğunun da kadın olduğu belirtildi. 

Han Yunus Mülteci Kampı'nda işgal güçlerinin saldırısı sonucu Sayyam ailesinden bir kişinin şehit edildiği birçok kişinin de yaralandığı belirtildi. 

İşgal güçlerinin hava saldırılarıyla eş zamanlı olarak Han Yunus'un doğu ve orta kesimlerine top saldırılarını artırdıkları bildirildi. 

İşgal güçlerinin Han Yunus'un güneyindeki Kayzanu'n-Nezzar Mahallesi'nde bir eve düzenledikleri saldırıda ikisi kadın ikisi çocuk 4 kişinin şehit edildiği haber verildi. 

Han Yunus Mülteci Kampı'nda da El-Amudi ailesine ait evin vurulması sonucu aynı aileden 5 kişinin şehit edildiği 7 kişinin de yaralandığı bilgisi verildi. 

Yine Han Yunus Mülteci Kampı'nda G Blok'ta bir evin vurulması sonucu Amir ailesinden 2 kişi şehit edilirken evde bulunan diğer aile mensuplarının da tümü yaralandı. 

Deyru'l-Belah'ta Fatayir ailesinin evinin vurulması sonucu iki çocuk şehit edilirken evde bulunan diğer kişiler de yaralandı. 

İşgal güçleri Han Yunus'taki Nasır Tıp Kompleksi çevresinde gece boyunca top saldırıları gerçekleştirdikleri gibi havaya da aydınlatma bombaları attıkları görüldü.

Dün gece Abdülkerim Avde isimli gazetecinin de şehit edilmesiyle birlikte işgalcilerin soykırım saldırılarında şehit edilen gazeteci sayısı 87'ye çıkmış oldu.

İşgal güçleri Gazze şehrinin doğusundaki Et-Tuffah ve Ed-Durrec mahallelerine top saldırılarını yeniden başlattılar. 

Yağan yağmurlar yüzünden Gazze'nin güneyinde sığınmacıların yaşadığı yerlerin çoğu çamurlar içinde kaldı.

Sağlık Bakanlığı sözcüsü dün akşam yaptığı açıklamada 7 Ekim'den bu yana sürdürülen saldırılarda şehit edilenlerin sayısının 18 bin 412'ye yaralananların sayısının ise 50 bin 100'e çıktığını bildirmişti. Henüz enkaz altından çıkarılamamış olanlar bu sayılara dahil değil.

Filistin Enformasyon Merkezi

Yorumlar