YARDIMLAR REFAH SINIR KAPISINDA BEKLETİLİYOR

Gazze'deki Hükümet Enformasyon Merkezi, onlarca ülke tarafından Gazze Şeridi'ndeki Filistin halkına yardım amacıyla gönderilen ancak Rafah Sınır Kapısı'nın diğer tarafında bekletilen binlerce ton insani yardımın acilen içeri sokulması için gereken girişimlerde bulunulmasını talep etti.  

Görüntülenme: 227 Tarih: 13 Aralık 2023 15:59
YARDIMLAR REFAH SINIR KAPISINDA BEKLETİLİYOR

Ofis bugün (13 Aralık Çarşamba) yaptığı açıklamada bu yardımların haftalardan beridir sınır kapısının diğer tarafında bekletildiğini, bunların önemli bir kısmının telef olduğunu ve artık kullanılamaz hale geldiğini ancak ne yazık ki çıkarılan engeller sebebiyle içeriye sokulamadığını, oysa Gazze Şeridi'nde yaşayan halk arasında insani yardıma şiddetli ihtiyaç olduğunu zorunlu ihtiyaç maddelerinin tedarik edilememesi sebebiyle açlık krizlerinin başladığını ve büyük bir insani kriz yaşandığını dile getirdi.

Ofis açıklamada Gazze ahalisinin özellikle gıda, su ve ilaç konusunda ciddi sıkıntı yaşadığına ve büyük bir açlık felaketiyle karşı karşıya olduğuna dikkat çekti. 

Siyonist işgal rejimi Gazze ahalisini bölgeyi terk etmeye zorlamak amacıyla insani yardımların içeri sokulmasını engelliyor. Ancak uluslararası kurumlar engellerin kaldırılması için işgal rejimine herhangi bir baskı yapmıyor.

Filistin Enformasyon Merkezi

Yorumlar