GAZZE'DE 86 GAZETECİ ŞEHİT OLDU

Gazze'de Hükümet Basın Bürosu işgal ordusunun Gazze'ye yönelik vahşi soykırım saldırıları sürecinde 86 bay ve bayan basın mensubunu kasıtlı olarak öldürdüğünü dile getirdi. İşgal güçlerinin basın mensuplarını öldürmekteki amacının yaşanan gerçeklerin, mağdur durumdaki Filistin halkının penceresinden dünya kamuoyuna yansıtılmasını, doğru bilgilerin ve haberlerin dünya halklarına olduğu gibi aktarılmasını engellemek olduğunu dile getirdi.  

Görüntülenme: 203 Tarih: 12 Aralık 2023 06:21
GAZZE'DE 86 GAZETECİ ŞEHİT OLDU

Hükümet Basın Bürosu bugün (12 Aralık Salı) yaptığı basın açıklamasında işgal güçlerinin basın mensuplarına yönelik bütün bu saldırılarının amacının sahada çalışan gazetecileri korkutmak, onları olan bitenler hakkında suskunluğa zorlamak olduğunu, ancak Filistinli gazetecilerin daha önce görülmemiş bir şekilde çok büyük bir gayret göstererek siyonist vahşetin gerçek yüzünü dünya kamuoyuna yansıttıklarını, sivillere, kadınlara ve çocuklara yönelik olarak sergilenen vahşeti gün yüzüne çıkarıp vicdan sahiplerinin dikkatlerine sunmayı başardıklarını dile getirdi. 

Hükümet Basın Bürosu işgal güçlerinin Gazze bölgesine girmesinden bu yana, tespit edildiği kadarıyla şimdiye kadar 6 gazeteciyi tutukladıklarını, bunu ise savaş hallerinde sahadaki gelişmeleri tespit etmekle meşgul kişilerin güvenliklerinin sağlanmasına dair tüm uluslararası anlaşmalara ve yasalara aykırı olduğuna dikkat çekildi. 

İşgal güçleri ayrıca birçok gazetecinin ailelerinin evlerine saldırılar düzenleyerek aile fertlerini ve yakınlarını hunharca katletmişlerdi. Dün düzenledikleri bir saldırıda da El-Cezire'nin muhabirlerinden Enes Eş-Şerif'in ailesinin evini hedef almak suretiyle babasının şehit olmasına sebep olmuşlardı. 

El-Cezire'nin Gazze'deki  aktif muhabirlerinden Vail Dahduh'un ailesinin bulunduğu eve de 25 Ekim gecesi saldırı düzenlenerek, eşi, oğlu, kızı ve bir torunu şehit edilmişti.

Filistin Enformasyon Merkezi

Yorumlar