SİYONİST ASKERLER ŞEHİT KEMAL ADVAN HASTANESİNE BASKIN DÜZENLEDİ

Siyonist işgal güçleri birkaç günden beri kuşatma altında tuttukları, Gazze Şeridi'nin kuzey kesiminde yer alan Beyt Lahiya'daki Şehit Kemal Advan Hastanesi'ne bugün (12 Aralık Salı) baskın düzenlediler.  

Görüntülenme: 220 Tarih: 13 Aralık 2023 00:14
SİYONİST ASKERLER ŞEHİT KEMAL ADVAN HASTANESİNE BASKIN DÜZENLEDİ

Sağlık Bakanlığı Sözcüsü Dr. Eşref El-Kudra yaptığı basın açıklamasında işgal güçlerinin aralarında sağlık görevlilerinin de bulunduğu tüm erkekleri hastanenin alanında topladıklarını ve bunların tümünü tutuklamalarından hatta tasfiye etmelerinden endişe ettiklerini dile getirdi. 

El-Kudra, BM'den, Dünya Sağlık Örgütü'nden ve Uluslararası Kızılhaç Teşkilatı'ndan hastanede bulunanları ve sağlık elemanlarını kurtarmak için acilen harekete geçmelerini talep etti. 

Dün akşam Kemal Advan Hastanesi Müdürü işgal güçlerinin doğum bölümünü kasten hedef aldıklarını ve iki bayanla bebeklerinin ölümüne neden olduklarını, üçüncü bir bayanın da bacaklarının kopmasına neden olduklarını açıklamıştı. 

Kemal Advan Hastanesi Müdürü; "Hastanemizde 65 yaralı, 6'sı prematüre olmak üzere 12 çocuk, üç bin sığınmacı ve 100 sağlık görevlisi bulunuyor." diye bilgi vermişti.

 Filistin Enformasyon Merkezi

Yorumlar