BM'DEN GAZZE ÇAĞRISI

Birleşmiş Milletler Çocuklara Yardım Fonu (UNICEF), İsrail'in Gazze'de Filistinli sivillere yönelik aylardır süren toplu katliamı kınadı ve küresel toplumu Filistin topraklarında devam eden trajediye göz yummamaya çağırdı. 

Görüntülenme: 315 Tarih: 06 Aralık 2023 23:34
BM'DEN GAZZE ÇAĞRISI

UNICEF sözcüsü James Elder, Salı günü El Cezire Tv'ye verdiği röportajda, Gazze'deki mevcut durumu bir "kan banyosu" olarak nitelendirdi. Uluslararası toplumu, Gazze'ye yönelik saldırılarını sona erdirmesi için İsrail'e baskı yapmaya çağırdı.

James Elder, İsrail'in Gazze'de güvenli bölgeler oluşturduğuna dair açıklamalara da tepki göstererek "Bu güvenli bölgelerin, devam eden çocuk katliamları için bir anlatı hazırlamaya çalıştığını hissediyorum. Sessizlik suç ortaklığıdır," dedi.

"Sözde güvenli bölgeler, bilimsel değiller, rasyonel değiller, mümkün değiller ve yetkililerin bunun farkında olduğunu düşünüyorum" diyen UNICEF sözcüsü, gerçek bir güvenli bölgede, "yiyecek, su, ilaç ve barınma koşullarını garanti edilebileceğini" vurguladı ve şu an güvenli bölge olarak belirlenen bölgelerde bunların hiçbirinin garanti edilmediğine dikkat çekti.

James Elder, "Bunlar tamamen yok. Bunu abartamazsınız. Bunlar küçücük çorak toprak parçaları ya da sokak köşeleri, kaldırımlar. Su yok, tesis yok, soğuktan ve yağmurdan korunma yok ve sanitasyon yok" dedi.

Gazze'de yerinden edilen Filistinlilerin barınma şartlarının kötülüğüne dikkat çeken Elder, "kalabalık barınaklarda her 400 kişiye bir tuvalet düştüğünü" açıkladı.

Sözcü, Gazze'de mevcut barınma koşullarının bulaşıcı hastalıklar açısından da yüksek risk taşıdığına dikkat çekti.

YDH

Yorumlar