EBU HAMZA'DAN ÖNEMLİ AÇIKLAMA

İslami Cihad Hareketi, Filistinli savaşçıların İsrail ordusuna ağır kayıplar verdirerek Gazze Şeridi'ndeki savaş alanında "İsrail'i gafil avladığını" açıkladı. 

Görüntülenme: 551 Tarih: 06 Aralık 2023 14:39
EBU HAMZA'DAN ÖNEMLİ AÇIKLAMA

İslami Cihad'ın silahlı kanadı Kudüs Tugayları'nın sözcüsü Ebu Hamza dün akşam yaptığı açıklamada, Filistin direnişinin çok iyi durumda olduğunu ve Gazze'deki tüm cephelerde İsrail'le yüzleşmeye hazır ve güçlü olduğunu söyledi.

Direniş savaşçılarının Gazze Şehri'nin doğusunda, Han Yunus ve el-Karara'da ilerleyen çok sayıda İsrail aracını imha ettiğini ve düşman saflarına ağır kayıplar verdirmeyi başardığını da sözlerine ekledi.

Ebu Hamza "Kudüs Tugayları, güçlerinin gücüyle ilgili basında çıkan haberler, düşmanı bekleyenlerin sadece küçük bir kısmı. Savaşçılarımızın çatışmanın tüm cephelerinde düşmana karşı operasyonları ve pusuları devam ediyor ve zirvede" dedi.

Ayrıca Filistin halkına, Kudüs Tugayları ve diğer direniş gruplarının savaş alanında hala iyi faaliyet gösterdiğine dair güvence verdi.

İslami Cihad sözcüsü Musab el-Berim de yaptığı açıklamada, İsrail'in savaştaki tüm cephelerde "gafil avlandığını" ve Filistinli savaşçıların direncinin İsrail'in saldırılarını sona erdirmeye zorlayacağını söyledi.

Açıklama da İsrail'in esirlerini Gazze'den geri almak istiyorsa savaşı durdurmak zorunda kalacağını da belirtti.

Berim ayrıca, İsraillilerin "sivillerden intikam almaktan başka bir amacı olmadığını, bunun İsrail'in aşağılanmasının ve korkaklığının yüksekliğini gösterdiğini ve ordularını ağır bir yenilgiye uğratacağını" söyledi.

YDH

Yorumlar