GAZZE'DE SOYKIRIMIN 61. GÜNÜ

Siyonist işgal güçlerinin Gazze halkına yönelik olarak başlattıkları soykırım savaşı bugün (6 Aralık Çarşamba) 61'inci gününe girdi. 

Görüntülenme: 219 Tarih: 06 Aralık 2023 23:57
GAZZE'DE SOYKIRIMIN 61. GÜNÜ

İşgal güçleri tamamen sivil savunmasız insanlara yönelik saldırılarıyla vahşice toplu katliamlarına ve yıkımlarına aralıksız bir şekilde devam ediyor. Filistin direnişini kırmaya ve teslim olmaya zorlayabilmek için sivil savunmasız insanlara yönelik saldırılara ağırlık veriyor ve cephede direniş karşısındaki kayıplarının intikamını savaşın ne olduğunu bile bilmeyen çocuklardan, bebeklerden çıkarmaya çalışıyorlar. 

Filistin Enformasyon Merkezi muhabirinin verdiği bilgilere göre işgal güçleri dün gece yine hem havadan uçaklarla bombalar yağdırmak, hem karadan top mermileriyle hem de deniz tarafından askeri botlarla saldırılar düzenlediler. Bu saldırılar sonucunda yine yüzlerce kişi şehit oldu veya yaralandı. 

İşgal güçlerinin saldırılarında ağırlıklı olarak güneyde Hanyunus vilayetini, kuzey kesimi ve doğu kesimi hedef aldıkları, karadan saldırılarını genişletmeye çalıştıkları, ancak kara saldırılarında direniş güçlerinin kararlı mücadeleleriyle karşı karşıya geldikleri bildirildi. 

Zeytun Mahallesi'nde sığınmacıların barındığı El-Fellah Okulu'nun işgal güçleri tarafından hedef alınması onlarca kişinin şehit olmasına ve onlarcasının da yaralanmasına sebep oldu. 

Kuzey Er-Rimali Mahallesi'nde de Salahuddin Okulu'nun işgalcilere ait insansız hava araçlarıyla vurulduğu, bu bölgede ayrıca olay yerine ulaşmaya çalışan ambülansların da işgal güçleri tarafından engellendiği bildirildi. 

İşgal uçakları Hanyunus'un Maan mıntıkasında Ebu Hatır ailesine ait iki eve yönelik saldırılar gerçekleştirdi ancak burada herhangi bir can kaybı olmadığı bildirildi. 

Gazze şehrinde En-Nefak mıntıkasında bir evin işgal uçakları tarafından vurulması sonucu ise en az 10 kişinin şehit olduğu bildirildi. 

Gazze Avrupa Hastanesi Müdürü Dr. Yusuf El-Akkad bugün sabah yaptığı açıklamada hastanelerine 7 şehit cenazesiyle 59 yaralının ulaştırıldığını açıkladı. 

Hanyunus'un kuzeydoğusundaki Asda sitesinde El-Uceyli ailesine ait bir evin vurulması sonucu 10 kişinin yaralandığı haber verildi. 

İşgal güçleri Cibaliya'da da sığınmacıların kaldığı Filistin Okulu'nu vurdular ve burada da onlarca kişinin şehit olduğu veya yaralandığı bildirildi.

Bunların dışında da birçok noktaya yönelik saldırı düzenlendi ve bu saldırıların tümü can kaybına, yaralanmalara ve yıkımlara neden oldu.

Gazze'deki Hükümet İletişim Bürosu dün akşam yaptığı açıklamada işgal rejiminin ateşkese son vermesinden bu yana Gazze şeridinde 77 katliam gerçekleştirdiğini ve bu katliamlardan dolayı toplamda 1248 şehit cenazesinin hastanelere ulaştırıldığını, henüz enkaz altında olan ve sağlık ekiplerinin ulaşamadığı daha yüzlerce şehit cenazesinin bulunduğunu duyurmuştu.

Filistin Enformasyon Merkezi

Yorumlar