GASIP İSRAİL YENİ YERLEŞKELER İNŞA EDECEK

Siyonist işgal rejiminin bir yandan Gazze'de, Batı Şeria'da ve Kudüs'te Filistin halkına yönelik vahşi saldırılarını sürdürürken bir yandan da yeni yerleşim projelerine onay vermesi Filistin topraklarıyla ilgili uzun vadeli hesaplar ve Filistin halkına karşı çok yönlü bir savaş içinde olduğunu gösteriyor. 

Görüntülenme: 230 Tarih: 06 Aralık 2023 16:17
GASIP İSRAİL YENİ YERLEŞKELER İNŞA EDECEK

Siyonistlere ait Times of Israel isimli gazetenin yayınladığı bir habere göre son olarak da işgal altındaki Kudüs şehrinin doğusunda yer alan araziler üzerine yeni bir yahudi yerleşim mahallesi inşa edilmesi amacıyla hazırlanan ve Aşağı Kanal Projesi adı verilen bir işgal ve gasp projesini onayladı. Bu projenin ise 2012'den bu yana söz konusu bölgeye yönelik ilk yerleşim projesi olduğu ifade edildi.  

İslami Direniş Hareketi (Hamas) siyonist işgal rejiminin yeni yerleşim projesine tepki gösterdi ve işgal hükümetinin böyle bir projeyi onaylamasının Filistin halkına karşı Gazze'de, Batı Şeria'da ve Kudüs'te sürdürdüğü savaşı daha da kızıştırması anlamına geldiğini vurguladı. 

Hamas, işgal rejiminin bu projesinin ve daha başka yerleşim projelerinin hukuki hiçbir geçerliliğinin bulunmadığını, işgalin son bulmasıyla birlikte bunların da tamamen son bulacağını, siyonist işgalin ise Filistin halkının kararlı duruşu, Allah'ın izniyle başkenti Kudüs olacak bağımsız Filistin devletini kuruncaya kadar mücadeleye devamda ısrarı karşısında sürdürülemeyeceğini vurguladı. 

Konuyla ilgili olarak siyonistlerin Times of Israel gazetesinde yayınlanan haberde, kurulması planlanan yahudi mahallesinin Doğu Kudüs arazisinden bir kısmını kapsayacağına dikkat çekildi. Projenin son olarak işgal rejiminin sözde Bölge Planlama Komitesi tarafından onaylandığı ve Batı Şeria'nın güney kesimi ile Kudüs arasındaki bağlantıyı kesmesi ihtimalinin bulunduğu ifade edildi.

 Filistin Enformasyon Merkezi

Yorumlar